Ако искате да бъдете по-здрави захвърлете пижамата и спете голи

Повечето от нас обичат да спят с пижама, защото се чувстват по-удобно, но дали е по-здравословно от това да спите голи. Всъщност се оказва, че ако искате да 2016-03-18T12:01:07+00:00 Здравни Статии

Повечето от нас обичат да спят с пижама, защото се чувстват по-удобно, но дали е по-здравословно от това да спите голи. Всъщност се оказва, че ако искате да бъдете здрави, трябва да се откажете от носенето на пижама и да спите голи, ето защо.

 

1. Спането без пижама ще ви помогне да премахнете излишните подкожни мазнини – когато спите, нивото на хормона на стреса намалява. Благодарение на него вие се събуждате на сутринта свежи и заредени с енергия. Спането с пижама не е естествено за тялото ни, което води до по-лошо качество на съня и оттам на по-високи нива на стреса. Повишените нива на хормона на стреса в тялото е свързано с повишеното ни желание за хапване, което определено ще доведе до качване на килограми.

 

2. Здравата кожа е тази, която диша – спането с пижама пречи на кожата ни да диша. Ако искате да осигурите на кожата си здраве и комфорт оставете я да диша, това може да се случи само ако спите голи.

 

3. Спането с вашия партньор без пижама ще повиши желанието ви за секс – допирът на тяло в тяло води до образуването на хормона окситоцин – хормонът на любовта. Този хормон ще ви накара да се почувствате невероятно.

 

4. Подобрява се качеството на съня – когато спите, температурата на тялото спада, но когато сте облечени с пижама този процес е невъзможен и прегряването на тялото води до проблеми със съня и безсъние. Липсата на качествен сън води до вложено здраве и качество на живот.

 

5.  Използването на пижама пречи на нормалното кръвоснабдаване на крайниците – когато спите голи, цялото ви тяло е добре кръвноснабдено, което ще се отрази в това, че ще се събуждате отпочинали и свежи.

 

6. Ако спите голи ще се предпазите от развитието на диабет тип 2 – лекото усещане на прохлада през нощта намалява нивото на кръвната захар, ускорява метаболизма и предотвратява диабет тип 2. Проучванията показват, че хората, които спят почти голи могат да подобрят здравето си само за няколко седмици. Не само ще намалите риска от диабет тип 2, но също така ще намалите риска от сърдечни заболявания и затлъстяване.

 

 

Източник: www.lifehack.org; www.wikihow.com; elitedaily.com
Източник снимка: www.pixabay.com