Ако искате да отслабнете, хапвайте повече бадеми

Често четем за строги диети, редовни тренировки и упражнения, когато става въпрос за загуба на тегло. И вие често се натъквате на статии .... 2015-11-27T00:09:14+00:00 Здравни Статии

Често четем за строги диети, редовни тренировки и упражнения, когато става въпрос за загуба на тегло. И вие често се натъквате на статии за хранителни продукти, които помагат за намаляване на теглото, като моркови, банани, люти чушки и т.н. Но знаете ли, че ядките могат да ви помогнат да загубите тези излишни килограми?

 

Повечето от нас си мислят, че ядките не са подходящи за отслабване поради богатото си съдържание на мастни киселини. Но сега имате една основателнапричина да се радвате, тъй като проучвания са доказали, че бадемите са чудесен вариант, който помага за намаляване на теглото.

 

Ето защо бадемите могат да ни помогнат да отслабнем:

 

1. Бадемите са богат източник на здравословни мазнини – те съдържат мастни киселини като омега 9, омега-6 и омега 3. Те всички са здравословни мазнини, които са необходими и са полезни за нашето тяло. За разлика от наситените мазнини и транс мазнините, които се намират в различните преработени храни и водят до различни сърдечно-съдови заболявания, като атеросклероза и инсулт, бадемите съдържат ненаситени мазнини. Тези мазнини помагат за предотвратяването на тези сърдечно-съдови заболявания. Стабилизират нивата на кръвната захар и „лошия“ холестерол.

 

2. Бадемите са богати на фибри – кожицата на бадемите съдържа голямо количество диетични фибри, което помага за правилното храносмилане на храната и здравословното състояние на червата. Ако храната не се усвоява правилно, това води до киселинност, подуване на корема и т.н. Това от своя страна води до депозиране на мазнини и покачване на теглото. За да извлечете максимални ползи от консумацията на бадеми, трябва да ги хапвате с кожицата.

 

3. Бадемите са идеалният вариант за леко похапване между основните хранения – те са богати на полезни мазнини, протеини и фибри, т.е. всичко необходимо за да бъдете сити за по-дълго време без да се притеснявате за вашето тегло. Хапвайте ги сурови, а не такива обработени със сол.

 

Искате ли да намалите мазнините около корема, тогава наблегнете на бадемите. Бадемите съдържат голямо количество протеини, които помагат в развитието на чистата мускулна маса. Моно-наситените мазнини водят до намаляване на индекса на телесната маса.

 

4. Бадемите са пълни с хранителни вещества като магнезий, витамин Е и антиоксиданти. Магнезият помага за поддържане на нивата на кръвната захар и по този начин се намалява желанието за приемането на храна. Това от своя страна спомага за поддържане на теглото в норма.  Магнезият е отличен източник на енергия и помага за изграждане на мускулна маса по време на тренировки. Витамин Е, който е антиоксидант, увеличава притока на кръв, което позволява оптималната работа на мускулите.

 

 

Източник: metro.co.uk; www.eatthis.com; www.menshealth.com
Източник снимка: www.pixabay.com