Ако искате да сте здрави, пийте медена вода… точно така медена вода!!!

Може би знаете за ползите от пиенето на топла вода или лимонена вода рано сутрин, но чували ли сте колко е полезно да комбиниране топла 2014-09-22T08:05:28+00:00 Здравни Статии

Ако искате да сте здрави, пийте медена вода… точно така медена вода!!!

 

Може би знаете за ползите от пиенето на топла вода или лимонена вода рано сутрин, но чували ли сте колко е полезно да комбиниране топла вода и мед?

 

Ето с какво медената вода е полезна:

 

1. Помага ни да отслабнем – захарта, която се съдържа в меда е полезна и ни осигурява така необходимата енергия за разлика от “празните” калории, които получаваме от безалкохолните напитки. Ако искате да свалите някое друго килце, просте заменете вредните газирани безалкохолни напитки с медена вода.

 

2. Регулира и подбрява храносмилането – медът намалява киселиността в стомаха и стимулира производството на вещества, които защитават стомашната лигавица. Медената вода облекчава състоянието при запек.

 

3. Медената вода стимулира имунната ви ситема – медът е известен със своите антибактериални свойства и със съдържанието на различни витамини и минерали, които ви защитават от различни заболявания.

 

4. Медената вода може да помогне за намаляване на възпалението и раздразнението при възпаление на гърлото. Топлата вода успокоява раздразненото гърло, а медът покрива лигавицата със защитен слой. Тези ефекти помагат и за успокояването на кашлицата, която е в резултат на раздразненото и възпалено гърло.

 

5. Намалява подуването на стомаха – медената вода е ефективна срещу газове.

 

6. Медената вода е идеално средство за прочистване на тялото от натрупаните токсини.

 

Добавянето на лимонов сок засилва отделянето на течности от организма, а това помага за по-бързото изхърляне на токсините. Лимонената киселина стимулира черния дроб да преработва и неутрализира по-ефективно токсините

 

 

Източник: www.just-health.net; en.wikipedia.org; www.benefits-of-honey.com
Източник снимка: www.pixabay.com