Активен въглен – непознати здравословни ползи за тялото ни и различни начини да го използваме

Лечебните свойства на активния въглен се основават на неговата изключителна способност да се свързва с бактериалните токсини и 2016-02-20T07:56:48+00:00 Здравни Статии

Лечебните свойства на активния въглен се основават на неговата изключителна способност да се свързва с бактериалните токсини и други вещества, които навлизат в тялото и му вредят.

 

Активен въглен за вътрешна употреба:

 

Активният въглен помага при: лош дъх, язва на стомаха, възпаление на червата, проблеми с храносмилателния тракт, колит, хепатит, рак и отравяне.

 

– Приложение: 1-2 супени лъжици въглен на прах, смесени с малко вода се консумират 2-3 пъти дневно преди хранене. За децата: течността трябва да бъде подготвена вечерта и да престои през нощта, а на следващия ден може да се консумира без утайката.

 

Активен въглен за външна употреба:

 

Той се използва при: рани, ужилвания от насекоми, целулит, подкожни язви, болки в корема, различни възпалителни процеси, наранявания на ставите, екземи и други.

 

Ето как можем да си приготвим лечебна каша, която се състой от активен въглен и смелено на брашно ленено семе.

 

Смелете лененото семе за да се получи брашно, след което полученото брашно се смесва с  активен въглен на прах в равни части (1: 1). На една супена лъжица от сместа се добавят три супени лъжици вода (1: 3). След това сложете течността върху загрят котлон и бъркайте докато сместа се сгъсти и стане лепкава.

 

Сместа се нанася върху многопластова марля и се поставя върху засегнатото място, покрийте отгоре марлята с найлоново фолио и върху него пставете хавлиена кърпа.  Така сместта може да остане върху болното място  1-8 часа.

 

След отстраняване на марлята, мястото трябва да се изчисти с кърпа напоена в спирт.

 

 

Източник: www.emedicinehealth.com; www.drugs.com; flatulencecures.com
Източник снимка: nipitphand/freedigitalphotos.net