Александровска болница ще проведе безплатни кардиологични прегледи за жени

Безплатни профилактични прегледи за оценка на сърдечно-съдовия риск при жени ще се проведат на 6 март в кардиологичните кабинети на ..... 2015-02-25T19:57:55+00:00 Здравни Новини

Безплатни профилактични прегледи за оценка на сърдечно-съдовия риск при жени ще се проведат на 6 март в кардиологичните кабинети на Диагностичния консултативен център (ДКЦ) към Алексадровска болница по повод Международния ден на жената.

 

Приемното време на кабинетите ще е от 12 до 17 ч., като не се изискват направления по здравна каса. Необходимо е предварително записване от 13 до 14 ч. на тел. 02 9230 586.

 

Инициативата е организирана съвместно с работна група „Жени и сърдечно-съдов риск“ към Дружеството на кардиолозите в България. Нейната цел е да повиши информираността на жените за причините и рисковете от сърдечните заболявания, да се насърчат те сами да контролират заболяванията, като се хранят и живеят здравословно.

 

Специалистите съветват да се избягват фактори, които повишават сърдечно-съдовия риск: прекомерна употреба на солени и мазни храни, обездвижване, тютюнопушене, злоупотреба с алкохол, психосоциален стрес, хормонални нарушения.

 

 

Източник: www.cross.bg
Източник снимка: www.pixabay.com