Алтернативни домашни лекове за справяне с досадните брадавици

Появата на брадавици е знак за вирусна инфекция, причинена от една от 35 - те разновидности на човешкия папилома вирус (HPV). Обикнов .... 2015-01-07T18:42:08+00:00 Здравни Статии

Появата на брадавици е знак за вирусна инфекция, причинена от една от 35 – те разновидности на човешкия папилома вирус (HPV). Обикновените брадавици се появяват по ръцете, но могат да се появят и по други части на тялото, като краката например.

 

Тъй като брадавиците са причинени от вирус, те могат да се разпространяват. Лечението може да бъде от различен характер като например премахване чрез замразяване, чрез лазер или хирургична интервенция, а понякога те изчезват от само себе си. Народната медицина също може да бъде полезна в лечението на брадавиците.

 

Ето няколко предложения, които ще ви помогнат да се справите с брадавиците:

 

– Брезовата кора се използва за лечение на брадавици в различни части на света, като Китай, Скандинавия и САЩ. Кората съдържа съединението бетулин, което има антивирусни свойства.

 

– Рициновото масло съдържа салицилати, които могат да бъдат ефективни срещу брадавици. Нанасяйте рициновото масло върху брадавиците няколко пъти на ден.

 

– Змийското мляко съдържа хелеритрин, сангвинарин и протеолитични ензими. Пресен сок от тази билка има инхибиторен ефект върху вируса, отговорен за появата на брадавиците. Можете да слагате пресен сок един до два пъти на ден за 5-7 дни върху брадавиците. За ударна терапия, можете да приложите сока от тази билка 3-4 пъти на всеки 2-3 минути и така в продължение на 2-3 дена за максимални резултати.

 

Смокинята и ананасът също съдържат протеолитичен ензим. Активните ензими допринасят за омекотяване на брадавиците и за ограничаване на вируса. Сокът от смокиня, или кората на ананаса са подходящи за лечение на брадавиците. Сокът от смокиня се е използвал против брадаваци още от времето на цар Соломон.

 

– Глухарчето и други растения, които съдържат млечен сок са подходящи за лечение на това заболяване. Глухарчето, в народната медицина се използва за лечение и на други кожни заболявания, така че можете да приложите млечен сок от глухарче върху брадавиците.

 

– Лечението на брадавиците с картофен сок – този народен лек срещу брадавици потиска активността на различни вирусни инфекции и ги неутрализира. Най-добре е да използвате сок от червени картофи:

 

1. Измийте картофите добре
2.  Сложете картофите в блендер или сокоизстисквачка
3. Прецедете сока през гъста марля (два пъти)
4.  Пийте 100 мл два пъти дневно, половин час преди хранене
5.  Период на лечение: 2 месеца

 

Противопоказания: намалена стомашна киселинност. Картофения сок е чудесно средство за лечение на рак, язва на стомаха и болен черен дроб.

 

– Домашен лек против брадавици с лимон и оцет. За целта са ви необходими 100 мл оцет и сока от два лимона. Смесете съставките и оставете сместа в затворен буркан за една седмица.Прилагайте тази течност върху брадавиците по няколко пъти на ден.След няколко дни брадавиците ще започнат да изсъхват и да изчезват.

 

 

Източник: www.myhomeremedies.com; www.emedicinehealth.com; www.medicinenet.com
Източник снимка: Praisaeng/www.freedigitalphotos.net