Английска сол – чудесен домашен лек против ужилване от пчели

Английската сол ще спомогне да се изтласка жилото към повърхността на кожата. Изкарайте го с помощта на пинсета. Разтворете две 2015-09-25T10:44:29+00:00 Здравни Статии

Ужилванията от пчели могат да бъдат наистина болезнени. Когато ви ужили пчела, тя инжектира отрова в тялото ви, чрез жилото си. Чрез премахване на жилото, можете да предотвратите по-нататъшната болка и подуване.

 

За щастие, можете да се отървете от отока и болката от ужилването, като използвате компрес от английска сол. Английската сол съдържа магнезий и сулфат, които помагат за намаляване на възпалението и болката.

 

Как да използваме английската сол

 

Английската сол ще спомогне да се изтласка жилото към повърхността на кожата. Изкарайте го с помощта на пинсета. Разтворете две супени лъжици английска сол в чаша студена вода и накиснете памучна кърпа в сместа, след това приложете този компрес върху засегнатото място, за да намалите отока и болката.

 

Освен това, можете да използвате папая, банан, или ананас. Тези плодове съдържат ензими, които разграждат белтъчните токсини, причиняващи болка и подуване. Разрежете ги и натрийте засегнатото място с парчетата.

 

 

Източник: www.rapidhomeremedies.com; www.findhomeremedy.com
Източник снимка: www.pixabay.com