Антидепресантите задълбочават проблемите при депресия

Здравни експерти в САЩ и Великобритания са загрижени за високия процент антидепресанти, които се употребяват ежедневно и се опасяват, че 2016-05-26T11:47:34+00:00 Здравни Новини

Използването на антидепресанти отбелязва застрашителен ръст в последните години, въпреки нарастващия консенсус, че тези лекарства са опасни и често неефективни при лечението на състоянията, за които са предвидени.

 

Здравни експерти в САЩ и Великобритания са загрижени за високия процент антидепресанти, които се употребяват ежедневно и се опасяват, че прекомерната им употреба може да доведе до необратими последствия за цялото ни общество.

 

Изследователи са установили, че антидепресантите блокират процесите на естествено образуване на серотонин в организма, който се нарища още “хормонът на щастието“. Освен това, антидепресантите водят до привикване, което ви прави зависими. Всъщност, не е ли това целта на големите фармацевтични корпорации, които имат интерес пациентите да не бъдат излекуване, а до края на живота си да  купуват и използват техните лекарствени продукти.

 

След спирането на антидепресантите, някои хора получават симптоми на абстиненция, които включват тревожност, проблеми със съня, стомашни разстройства, кошмари, проблеми с паметта и др. Това може да продължи няколко седмици или месеци.

 

Тези симптоми са в резултат на опитите на организма да възвърне способността си отново да произвежда и отделя серотонин според физиологичните си нужди. Но фармацевтичните производители на антидепресанти обясняват появата на абстинентните симптоми със заболяването и със спирането на приемането на антидепресанти, което отново ни показва тяхното желание, за свръх употреба на техните продукти.

 

Понякога са необходими месеци дори години на организма за да възстанови физиологичното производство на серотонин, което е било разстроено с приемането на антидепресанти.

 

 

Източник: http://www.naturalnews.com
Източник снимка: www.pixabay.com