Артемисинин – натурално средство за борба с рака

Екстрактът от сладък пелин (Artemisia annua) съдържа големи количества артемисинин - активна съставка, известна като артеаунин .... 2015-06-26T23:04:53+00:00 Здравни Статии

Екстрактът от сладък пелин (Artemisia annua) съдържа големи количества артемисинин. През последните няколко години, артемисининът е предмет на редица научни изследвания, които доказват ефективността му срещу различни агресивни форми на рака.

 

Добре известен е фактът, че сладкия пелин се използва от древни времена. Китайците са го използвали срещу треска, паразити, малария и други болести преди повече от 2000 години. Резултатите от научните изследвания показват забележителния ефект на артемисинина върху раковите клетки. В същото време клетките, които са здрави остават незасегнати от действието на екстракта.

 

Трябва да се отбележи, че сладкия пелин (Artemisia annua) не трябва да се бърка с Artemisia absinthum (обикновен пелин), друго растение от същото семейство, което е известно като добър лек при проблеми с храносмилането.

 

Според д-р Хенри Лай и д-р Нарендра Сингх от Университета на Вашингтон, добрата новина е, че артемисинина не е ефективен само срещу един вид ракекстрактът е ефективен при широк спектър от ракови заболявания, особено при рак на дебелото черво, рак на белия дроб и левкемия.

 

Положителните ефекти на артемисинина са били установени в случаите на рак на яйчниците, меланома, рак на простатата и мозъчен тумор. Разбира се, тези резултати са в резултат на дълги научни изследвания.

 

Ефективността на тази билка може да се обясни по по-прост начин. Научните изследвания са доказали, че клетките, засегнати от рак са с високо съдържание на желязо в тях. От друга страна, артемисинина реагира при контакт с желязото. Тази реакция води до освобождаването на свободни радикали, които елиминират раковите клетки в много кратък период от време, като не се засягат раковите клетки.

 

Използването на артемисинина не води до проявата на нежелани лекарствени реакции.

 

 

Източник: www.cam-cancer.org; www.drugs.com
Източник снимка: www.wikipedia.org