Бабини зъби – натуралният анаболен стероид

Бабини зъби (Tribulus terrestris) е цъфтящо растение, което се среща в умерените топли и тропически райони на Европа, Южна Азия, Африка и 2014-08-07T00:16:34+00:00 Здравни Статии

Бабини зъби (Tribulus terrestris) е цъфтящо растение, което се среща в умерените топли и тропически райони на Европа, Южна Азия, Африка и Австралия.

 

Билката се използва широко в хранителни добавки за повишаване на силата и увеличаване на мускулната маса. Също така се смята, че тази билка увеличава нивото на тестостерона при мъжете.

 

 

 

За какво точно ни са нужни бабините зъби

 

1. Билката повишава нивата на тестостерона и увеличава либидото – това качество на билката я прави изключително използвана, тъй като този хормон е от съществено значение за поддържане на мускулния тонус, издръжливостта и силата. Все пак най-добрият начин да повишим нивата на тестостерона в тялото ни е да тренираме. Нивата на тестостерона се повишават  20 минути след като сме почнали да тренираме и остават високи до 3 часа след тренировката.

 

2. Освен това билката увеличава издръжливостта при физически натоварвания и намалява чувството за умора и липса на енергия.

 

3. Билката увеличава силата и чистата мускулна маса. Това се дължи на веществата, които се съдържат в нея.

 

При употребата на бабините зъби не се наблюдават странични ефекти само при положение, че се приема в рамките на препоръчителната дневна доза. Не трябва да приемате повече от 1 200 мг за един ден. При предозиране на билката е възможно да настъпят увреждания на черния дроб и ретината.

 

Препоръчителна дневна доза.

 

Най-често бабини зъби се приема под формата на капсули. Не е препоръчително да пиете билката за продължителен период от време. Трябва да правите по една седмица почивка на всеки две седмици. Обикновено ефектите на билката започват да се усещат прибилизително 4-5 дена след първия прием.

 

Препоръчителния дневен прием на бабини зъби е от 600 мг до 1200 мг на ден. Трябва да се приема около обяд или следобед. Дори и да се вземе вечерно време, билката не пречи на съня, но въпреки това не се препоръчва да се приема след 8 часа вечерта.

 

 

Източник: en.wikipedia.org; www.mensfitness.com
Източник снимка: J.M.Garg/commons wikimedia