Бадемово мляко и зелен чай срещу излишните килограми и токсините

Тази комбинация става все по-популярна сред хората, които искат да намалят теглото си, освен това, този коктейл има отличен вкус, подтиска .... 2015-02-09T20:39:44+00:00 Здравни Статии

Тази комбинация става все по-популярна сред хората, които искат да намалят теглото си, освен това, този коктейл има отличен вкус, подтиска глада и е отлично средство за изчистване на токсините от тялото ни. Напитката се усвоява добре, тъй като зеления чай улеснява храносмилането на бадемовото мляко, а самото мляко засилва ефекта от кофеина в зеления чай.
С помощта на тази напитка можете да отслабнете от 0,5 до 2 кг на ден, но се препоръчва да се приема максимум 2 пъти в месеца.

 

Съставки:

 

-1,5 л бадемово мляко
-2 супени лъжици зелен чай (изполвайте насипен, а не такъв в пакетчета)

 

Загрейте млякото до 70 градуса, като то трябва да е топло, а не горещо. След това се добавят 2 супени лъжици зелен чай. Покрийте и оставете да се охлади. Когато изстине, прецедете и изсипете течността в бутилка.
Можете да пиете по една чаша на всеки 2 часа през деня, но в същото време трябва да приемате най-малко 2 литра вода на ден, защото тази напитка е силен диуретик и водата ще възстанови водния баланс в тялото ви.

 

Противопоказания:

 

– заболявания на бъбреците и жлъчния мехур
– непоносимост към мляко
ниско кръвно налягане

 

Ако имате хронично заболяване, не забравяйте да се консултирате с Вашия лекар.

 

 

Източник: www.nhs.uk; www.diet.com; www.helpguide.org
Източник снимка: zirconicusso/www.freedigitalphotos.net