Безплатни изследвания за хепатит в Бургаска област

Скрининговите акции за безплатни изследвания за хепатит организирани от Фондация „Христо Гешов " продължават. Пет града в Бургаска 2014-09-15T20:01:05+00:00 Здравни Новини

Скрининговите акции за безплатни изследвания за хепатит организирани от Фондация „Христо Гешов “ продължават.
Пет града в Бургаска област ще бъдат изследвани за коварния вирус – Айтос, Приморско, Поморие, Бургас и с. Ново Паничарево.
Това е поредната акция, която организират от фондацията на хепатитно болния Христо Гешов, който стана и лице на кампанията за борба с хепатита.

 

„Акциите са част от кампанията, която казва НЕ на хепатита и носи името „Хепатитът до мен“ .Те бяха подкрепени от общините по населени места както и от фирма Щрабаг ЕАД, които подадоха ръка за закупуване на скрининговите тестове. Радваме се, че има такива фирми, които помагат, както ище срещнахме пълна подкрепа от ръководството на общините“ – каза Христо Гешов.

 

Безплатните изследвания ще започнат към края на септември, като във всеки град ще бъдат изследвани максимален брой хора. Лекарският екип ще консултира жителите на населените места как да се предпазят от коварния вирус и ще насочават пациенти, дали положителен резултат, към лекари и болници. На всички желаещи ще бъдат предоставяни и печатни информационни материaли за заболяването.

 

Изследването не е със записване на часове. Капка кръв от пръста е необходима на теста да отчете дали сте носител на вируса, уточниха от организацията.

 

 

Източник: www.cross.bg
Източник снимка: ponsulak/freedigitalphotos.net