Бентонит – здравословни ползи на тази лечебна глина

Бентониттът е една от най-ефективните, лечебни глини. Бентонитът може да се използва външно като маска за лице, в рецепти за грижа за кожата и др 2016-05-27T10:06:13+00:00 Здравни Статии

Бентониттът е една от най-ефективните, лечебни глини. Бентонитът може да се използва външно като маска за лице, в рецепти за грижа за кожата и др. Бентонитът с добро качество трябва да е със сив цвят, ако глината е с бял цвят, то тогава трябва да се усъмните в качеството й.  Тази глина е с много фина текстура, много мека на усещане, без мирис.

 

Бентонитът притежава силен отрицателен заряд, който привлича токсините. Бентонитът помага на клетките да се наситят с кислород. Тази лечебна глина извлича водорода от клетките и вместо него, доставя кислород.

 

Тази лечебна глина е често срещана съставка в различни детоксикиращи продукти. Тя има алкализиращ ефект върху тялото и когато се приема правилно,  може да помогне в нормализирането на бактериалната флора в стомашно-чревния тракт.

 

Бентонитът:

 

– помага при храносмилателни смущения като киселинен рефлукс, запек, подуване на корема, газове и т.н.
– е ефективен при кожни проблеми и алергии
– осигурява всички необходими минерали на тялото ни
– детоксикира организма ни
– се прилага външно за всички видове кожи проблеми и по-бързо заздравяване

 

Бентонитът съдържа висока концентрация на минерали, включително силициев диоксид, калций, магнезий, натрий, желязо и калий.

 

При приготвянето на продукти с бентонит, трябва да знаете, че тази глина не трябва да бъде в контакт с метални съдове, тъй като това това води до намаляване на ефективността й.

 

Ето как можем да използваме бентонитът:

 

Върху кожата: външно, може да се прилага паста от бентонит и вода върху различни раздразнения по кожата като пъпки, ухапвания от насекоми, порязвания, сърбеж по кожата, или изгаряния. Оставете да изсъхне върху кожата и след това измийте с хладка вода. Лечебната глина бентонит успокоява кожния сърбеж при екзема, псориазис, варицела и т.н.

 

Тесто от бентонит и вода – приготвя се отново от глина и вода, но водата е в малки количества.  То се прилага за по-сериозни проблеми. Слагаме дебел слой глина върху кожата и покриваме с мокра марля или кърпа. Оставете глината да действа върху проблемната зона за 2 часа и после я сменете с нова. Тестото може да се използва за по-сериозни ухапвания от насекоми, изгаряния или порязвания.

 

Маска за лице: за гладка и здрава кожа, направете паста от бентонит и вода и намажете с нея лицето като маска, оставете за 20 минути и измийте. Повтаряйте процедурата веднъж или два пъти седмично.

 

Детоксикираща вана с бентонит: добаве теоколо 60 гр бентонит във ваната за една пълноценна детоксикация на цялото тяло. Бентонитът ще направи кожата ви мека като коприна.

 

 

 

Източник: empoweredsustenance.com; www.healingdaily.com; www.camdenwholehealth.com
Източник снимка: www.en.wkipedia.org