Билкова тинктура, която подобрява паметта и стимулира мозъчната дейност

Подобряването на паметта и стимулирането работата на мозъка с помощта на различни билки е начин да се справим с проблемите по ... 2015-06-19T22:39:00+00:00 Здравни Статии

Подобряването на паметта и стимулирането работата на мозъка с помощта на различни билки е начин да се справим с проблемите по природен и натурален начин. Сега ще ви представим тази билкова тинктура, която ще ви помогне да имате по-остър ум.

 

Необходими билки:

 

– 2 части листа от гинко билоба

– 1 част листа от мента

– 1/2 части розмарин

– 1/2 части градински чай

– някакъв вид алкохол (водка)

 

Сложете всички билки във буркан и залейте с алкохола, толкова, че да покрие билките. Затворете буркана плътно и го оставете на топло място, но не на пряка слънчева светлина за 8 седмици. На всеки няколко дена разклащайте буркана за да не се утаяват на дъното билките. След 8 седмици, прецедете и съхранявайте в бутилка.

 

Начин на употреба:

 

Приемайте по 1/2 до 1 ч.л. разредени в 50-60 мл вода 3 пъти на ден, за период от 2-3 месеца.

 

Как всъщност работи тази билкова тинктура:

 

– гинко билоба – тази билка стимулира кръвообращението на мозъка, и по този начин се подобряват паметовите способности. Изследвания са доказали, че гинко билобата увеличава притока на кислород към мозъчната тъкан.

 

– розмарин – той съдържа в големи количества карнозна киселина, която разширява кръвоносните съдове в мозъка и по този начин подобрява дейността на мозъка. Освен това карнозната киселина притежава изразена антиоксидантна активност.

 

– мента – маслото от мента се използва най-вече за подобряване на храносмилането и малко от нас знаят, че всъщност ментата стимулира мозъчната дейност. Ментата стимулира обогатяването на тъкани с кислород, чрез разширяване на бронхите и поемането на повече въздух от белите дробове. Изследвания са доказали, че хора, които са приели масло от мента грешат по малко и са по-съсредоточени.

 

– градински чай – тази билка се използва от векове в получаването на билково лекарство за стимулиране на паметта и мозъчната дейност в Англия.

 

За да имате винаги остър ум, освен приемането на тинктурата вие трябва да спазвате и следните правила:

 

– Спете достатъчно

– Не учете и не извършвайте умствена работа на гладен стомах, мозъкът ви също има нужда от енергия.

– Приемайте повече плодове и зеленчуци

– Хапвайте фъстъци – те помагат за поддържането на постоянни нива на кръвната захар и по този начин подпомагат дейността на мозъка.

 

 

Източник: herblore.com; https://en.wikipedia.org; wellnessmama.com
Източник снимка: www.pixabay.com