Бионичен гръбнак ще помага на парализираните пациенти да ходят отново

Това означава, че един човек с едно от тези устройства, имплантирани в мозъка му ще може да направи движения с подсъзнателните си мисли. 2016-06-27T17:28:04+00:00 Здравни Новини

Чрез имплантирането на  малко устройство в мозъка, пациентите с парализа ще могат да се движат отново чрез използване на подсъзнанието си.

 

 

Идеята на устройството е да се намери друг начин да се свърже нервната система с мускулатурата на тялото, вместо да се правят опити да се възстановят вече увредените и прекъснати нерви.

 

Това означава, че един човек с едно от тези устройства, имплантирани в мозъка му ще може да направи движения с подсъзнателните си мисли.  Това ще им позволи да се движат, както те желаят, точно като всеки друг.

 

Устройството се имплантира, като се прави малък разрез в областта на шията и се вмъква с помощта на катетър вътре.

 

След като устройството е в кръвоносния съд, то се транспортира до тази част от мозъка, която отговаря за генерирането на нервните импулси, които контролират волевите мускулни движения.

 

Миниатюрното устройство ще излъчва сигнали, които ще се предават към друго устройство имплантирано в рамото на пациента, и в крайна сметка до бионичната протеза, която използва блу туут (bluetooth) технология.

 

В началото, пациентът няма да може да контролира целия процес на предаване на сигналите до бионичната протеза, но с времето той ще се научи подсъзнателно да контролира волевите си движения.

 

Ако лекарите наистина покажат, че този метод може да вдигне на крака парализирани пациенти, технологията ще се прилага при хора с епилепсия, Паркинсон и други заболявания свързани с нарушения в инервацията на мускулатурата.

 

 

Източник снимка: www.pixabay.com