Болен от рак иска евтаназия

Тежко болен мъж настоява за евтаназия, защото е в тежест на близките си. Радослав Панайотов е опериран от доброкачествен тумор на мозъка, но остава ..... 2014-06-19T20:31:05+00:00 Здравни Новини

Радослав Панайотов вече си е поръчал смъртоносно лекарство.

 

Тежко болен мъж настоява за евтаназия, защото е в тежест на близките си. Радослав Панайотов е опериран от доброкачествен тумор на мозъка, но остава прикован на легло, разказва историята му ТВ7.

 

Това означава, че близките ми ще трябва да ме гледат и така накрая аз ще остана жив, а те ще си отидат, казва той. Тъй като роднините му са категорично против евтаназията, той е открил нелегален начин да си купи отровен медикамент, чрез който сам да сложи край на живота си. Ще получи лекарството чрез сложна схема, при която отровата ще влезе в опаковка на лекарство, което му е предписано.

 

Най-вероятно става въпрос за измама. Ще му вземат парите и ще го излъжат, коментираха д-р Димитър Ленков, главен секретар на Българския лекарски съюз, адвокат Симеон Джамбазов и отец Георги Гелеменов. И тримата са категорично против евтаназията. Според отец Гелеменов църквата забранява подобен род действия, тъй като човек винаги трябва да се надява на чудо.

 

Склоняването към самоубийство е престъпление и се наказва със затвор. Проблемът е, че у нас няма специализирани заведения, където такива болни да бъдат обгрижвани, както се прави в други страни, заяви д-р Ленков.

 

 

Източник: www.vsekiden.com
Източник снимка: cooldesign/www.freedigitalphotos.net