Болки в бъбреците, ето как да ги облекчим

Понякога нарушението в работата на бъбреците може да доведе до ужасна и непоносима болка. За разлика от мъжете, жените са изложени на 2014-10-06T12:39:05+00:00 Здравни Статии

Понякога нарушението в работата на бъбреците може да доведе до ужасна и непоносима болка. За разлика от мъжете, жените са изложени на по-голям риск от развитие на бъбречни инфекции. Болката, разбира се е  лечима и може да бъде неутрализирана с домашни природни лекове.

 

Ето симптомите, по-които можем да разпознаем, че болката идва от областта на бъбреците:

 

– Болка в долната част на гърба
– Леко повишена температура
– Треперене, придружено от втрисане
– Чувство на умора
– Загуба на апетит
– Усещане за парене по време на уриниране
– Кървене по време на уриниране

 

Ето как можем да се справим с болките в бъбреците:

 

1. Зехтин – смесвате по равни части зехтин и лимонов сок. Въпреки, че не е много приятен на вкус, полученият коктейл ще ви помогне да се справите с болките в бъбреците.

 

2. Чай от корен на глухарче – друго средство, което е ефективно при бъбречни болки. Глухарчето действа като диуретик и прочиства бъбреците и по този начин намаляват болките.

 

3. Доматен сок – изпийте една чаша на гладно и след това приемете една чаша вода. Също така може да поставите нарязани домати в тензух или марля и наложете върху кръста в областта на бъбреците за облекчение на болките.

 

4. Сок от нар – той е ефективен при болки и инфекции в бъбреците. Трябва да приемате по една чаша сок от нар на ден за да нямате проблеми с бъбреците.

 

5. Сок от целина – тя има антисептични свойства и води до облекчаване на болките. Целината помага на организма ни да елиминира токсините, които водят до образуването на оксалатни бъбречни камъни. Целината има диуретични свойства и помага за по-бързото изхвърляне на камъните в бъбреците.

 

6. Босилек – смята се за особено подходящ при болки в бъбреците. Трябва да приемате една супена лъжица сок от босилек с една супена лъжица мед всеки ден. За да има видим ефект, трябва да приемате комбинацията от мед и босилек за около 5 месеца.

 

 

Източник: www.homeremedycentral.com; www.top10homeremedies.com; www.wikihow.com
Източник снимка: stockimages/freedigitalphotos.net