Брезова вода – с какво е полезна за здравето ни

Да точно така, брезова вода или най-новото средство за пречистване на организма от токсините и за поддържане на здравето ни .... 2015-07-15T00:00:36+00:00 Здравни Статии

Да точно така, брезова вода или най-новото средство за пречистване на организма от токсините и за поддържане на здравето ни. Сокът се събира от вида сребрисра бреза или северноамериканска сладка бреза, през пролетта. Този вид вода съдържа почти същите витамини, минерали и фитонутриенти както кокосовата вода.

 

Едно от предимствата на брезовата вода пред кокосовата вода е съдържанието на сапонини. Сапонините са се се съдържат във бобовите растения, повечето зеленчуци и билки.  Според учените сапонините помагат за намаляване на „лошия“ холестерол, стимулиране на имунната система и предпазват организма ни от появата на ракови заболявания.

 

Прясната брезова вода има леко сладък вкус поради  фруктозата има водниста сиропообразна текстура. Този вид вода е идеална за добавяне към различни сокове или смутита. Брезовата вода съдържа  1% – 2% захари (фруктоза и ксилитол) в сравнение с кленовия сироп, който има 8% захар (най-вече захароза).

Брезовата вода традиционно се използва за промиване на токсините от черния дроб и бъбреците. Поради тази причина тази вода помага за справяне с излишните килограми, намаляване на целулита и разбиване на уратните камъни. Тя съдържа много хранителни вещества, които се използват в организма за детоксикация. Можете да пиете – 150 мл всяка сутрин преди закуска в продължение на 4-6 седмици за най-добри резултати. Брезовата вода помага при диария, запек, грип, главоболие, пърхот и кожни заболявания като екзема.

 

 

 

Ето една рецепта за смути с брезова вода и боровинки:

 

– 1 чаша замразени боровинки
– 150 мл брезова вода
– 2 с.л. кисело мляко
– ½ банан
– 1 супена лъжица ленено семе
– шепа лед

 

Сложете всички съставки във блендер, оситнете и се насладете на тази здравословна напитка.

 

Друга рецепта с брезова вода:

 

– 2 чаши брезова вода
– 2 ябълки
– 10 листа от маруля, добре измити
– 6 малки репички
– 1 шепа кресон 

Блендирайте всички съставки и се насладете на тази чудесна напитка.

 

 

Източник: https://en.wikipedia.org; www.dailymail.co.uk/; www.medicaldaily.com
Източник снимка: http://www.comenius.vtpvm.lt