България заема трето място по употреба на амфетамини в Европа

Борбата с наркоманията и наркотрафика в България се води ежедневно, но да се говори за сериозни успехи засега е рано, съобщава вестник "Ро ...... 2015-01-25T22:53:34+00:00 Здравни Новини

Борбата с наркоманията и наркотрафика в България се води ежедневно, но да се говори за сериозни успехи засега е рано, съобщава вестник „Российская газета“, пише „Фокус“.

 

Законодателната забрана обхваща и традиционните, наркотици и пушещите се смеси съдържащи тази отрова. Списъкът с тези препарати постоянно се попълва. Спецслужбите всяка седмица, та дори и по-често, съобщават за заловени производители, дилъри и превозвачи.

 

В специални пещи редовно се изгарят стотици килограми марихуана, хероин, кокаин и амфетамини – само в една от тези пещи за последните две седмици са унищожени 266 кг наркотици. Но това е само капка в морето.

 

България заема „почетното” трето място по употреба на амфетамини в Европа. Възрастта на употребяващите пада. Т. нар. „дизайнерски дроги”, които не са попаднали в официалната забрана, се продават във фитнес зали, сексшопове и дискотеки.

 

 

Източник: www.pogled.info
Източник снимка: www.pixabay.com