Бързи и лесни, домашни рецепти, които ще ни предпазят от грипа

Намачкайте няколко скилидки чесън и ги поставете в чаша с мляко. След това сложете сместа да заври. След като заври, свалете сместа от 2014-10-29T05:47:36+00:00 Здравни Статии

– Намачкайте няколко скилидки чесън и ги поставете в чаша с мляко. След това сложете сместа да заври. След като заври,  свалете сместа  от огъня и я оставете да се охлади. Консумирайте една чаена лъжичка от сместа няколко пъти през деня.

 

– Вземете около 100 грама пресни борови иглички. Измийте ги добре и ги намачкайте. След това ги поставете в един литър вряща вода и ги оставете да врят в продължение на 10-15 минути. Прецедете течността и пийте по една чаша 3-4 пъти на ден. Тази рецепта има антибактериален ефект и ускорява оздравяването на тялото по време на грип и настинки.

 

– В една чаша мляко, поставете една глава настърган лук и разбъркайте добре. Нека лука да престой най-малко 10 минути и след това изпийте млякото докато е топло.

 

– Смесете мед и настърган чесън в равни количества 1:1. От получената смес, приемайте по 1 – 2 супени лъжици на ден с една чаша вода.

 

 

Източник: www.en.wikipedia.org; www. thehealthsite.com
Източник снимка: www.pixabay.com