Витамини, които поддържат топлината на тялото

Витамин С е от съществено значение за поддържане на здравето на телесните тъкани, особено тези на костите, ставите и зъбите. Консумирайте 2015-10-08T20:50:21+00:00 Здравни Статии

Студено ли ви е? Ето няколко прости съвета, с които можете да се преборите със студа:

 

– Здравословна диета: Можете да се преборите със студа, чрез добре балансирана диета.  Има храни, които са особено добри през есента и зимата и помагат за стопляне на тялото. Храни като картофи, хляб, боб, мляко, яйца, риба и месо съдържат енергия, протеини и витамини, които ще ви държат здрави и ще поддържат тялото ви топло.

 

– Чай от женшен и сладки кнедли помагат за тонизиране на тялото, както и за поддържане на топлината му. Пикантните подправки ще ви помогнат да държите студа настрана, тъй като те стимулират кръвообращението.

 

– Яжте храни, които съдържат ниацин, или витамин B3. Ниацинът е необходим за здравословното функциониране на нервната система и въглехидратната обмяна. Някои ценни източници на тези витамини са черен дроб, риба, пшеница, зелени листни зеленчуци, ядки, семена и слънчоглед.

 

– Витамин С е от съществено значение за поддържане на здравето на телесните тъкани, особено тези на костите, ставите и зъбите. Консумирайте храни, богати на витамин С, за да предотвратите появата на настинка или грип. Препоръчително е да увеличите приема на храни, богати на витамин С дневно, през цялата зима. Някои отлични източници на аскорбиновата киселина са цитрусовите плодове, цариградско грозде и зелените зеленчуци.

 

– Витамин Д е важен за поддържане здравината на костите и зъбите. Можете да получите витамин Д от слънчевите лъчи, покълналите семена и др.

 

Ето няколко зеленчука, които трябва да консумирате през зимата: моркови, цвекло, картофи, сладки картофи, зеле и брюкселско зеле.

 

 

Източник: www.livescience.com; indefinitelywild.gizmodo.com; www.lifehack.org
Източник снимка: www.pixabay.com