Внимавайте, кога и как използвате антибиотици !!!

Бактериите могат да причинят инфекции причиняващи възпаление на гърлото (гнойна ангина) и на ушите, инфекции на пикочните пътища 2014-09-17T12:13:27+00:00 Здравни Статии

Антибиотиците са лекарства, които убиват бактериите.

 

Бактериите могат да причинят инфекции причиняващи възпаление на гърлото (гнойна ангина) и на ушите, инфекции на пикочните пътища и инфекции на синусите (синузит).

 

Има много видове антибиотици. Всеки действа по различен начин и действа на различни видове бактерии. Вашият лекар ще реши кой антибиотик ще е най-подходящ за вас.

 

Антибиотиците са мощни лекарства, но те не могат да лекуват всичко. Те не са ефикасни при заболявания причинени от вируси.

 

Такива заболявания причинени от вируси са:

 

– Настинките
– Грип
– Повечето случаи на остър бронхит.
– Леките болки в гърлото
– Хрема

 

Ето и най-честите грешки, които правим свързани с антибиотиците:

 

1. Използваме антибиотици при настинки и грип – изключително погрешно е да си мислим, че антибиотиците ще ни излекуват настинката.

 

2. Приемането на антибиотик за 2-3 дена ще ни излекува – поредната грешка, която най-често води до усложнения и продължаване на антибиотичния курс.

 

Един курс с антибиотици не трябва да трае по малко от 7 дена, а в отделни случай приемането на антибиотиците продължава 10-15 дни. В повечето случай, след няколко дена на прием започваме да се чувстваме по-добре и това ни кара да прекратим антибиотичния курс, но това не означава, че инфекцията е излекувана и трябва да изкараме целия курс на лечение.

 

3. Приемането на антибиотици профилактично ще ни предпази от бъдещи инфекции – поредната заблуда, която може само да ни навреди, но не и да ни помогне.

 

Трябва да знаете, че честата и необоснована употреба на антибиотиците може да ви създаде много повече вреди отколкото ползи. Затова винаги се консултирайте с лекар и спазвайте указанията за правилната им употреба!!!

 

 

 

Източник:www.naturalnews.com; www.rapidhomeremedies.com; www.clipcopy.com
Източник снимка: www.pixabay.com