Водата все още е негодна в Мизия

Водата в градския водопровод на Мизия вече е пусната. Тя обаче няма дa бъде годна за консумация още няколко дни, предупрежда... 2014-08-08T16:34:35+00:00 Здравни Новини

Водата в градския водопровод на Мизия вече е пусната. Тя обаче няма дa бъде годна за консумация още няколко дни, предупреждават от Кризисния щаб в града. Заради наводнени съоръжения на ЧЕЗ, части от Мизия още нямат ток, но веднага след отводняването, захранването ще бъде възстановено.

 

До три дни залетите квартали ще бъдат напълно отводнени. Това обеща вчера вицепремиерът Йордан Христосков, който заедно с министъра на вътрешните работи Йордан Бакалов посети бедстващата община.

 

Днес се очаква да започне изплащането на еднократните помощи от 325 лева за пострадалите от водното бедствие.
Около 1000 са нуждаещите се. Изплащането на парите ще продължи през следващата седмица. Служебният министър на здравеопазването Мирослав Ненков и главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев ще посетят днес наводнения град, за да се запознаят на място с обстановката и условията, при които са настанени евакуираните.

 

Междувременно продължава и събирането на дарения за пострадалите от бедствието. Най-необходими са гумени ботуши, хлорни таблетки, ръкавици. Вода и хляб в момента има достатъчно.

 

Дарение от 1 лев в кампанията на БЧК може да се направи на кратък номер 1466 за всички мобилни оператори.

 

 

 

Източник: www.vsekiden.com
Източник снимка: dan/freedigitalphotos.net