Вода с канела и ябълки за изчистване на тялото от токсините

Нарежете една ябълка на тънки филийки, сложете ги в кана, към тях добавете 1-2 пръчици канела и напълнете до горе с вода. Когато смените водата 2-3 пъти тогава 2016-04-16T12:59:41+00:00 Здравни Статии

Водата в комбинация с канела и ябълка е една от най-добрите комбинации за стимулиране на метаболизма. Освен това тази напитка:

 

– подтиска апетита

– стимулира имунната система

– стимулира сърдечната дейност

– понижава нивата на “лошия“ холестерол

– подтиска симптомите на сезонните алергии

– детоксикира организма

 

Нарежете една ябълка на тънки филийки, сложете ги в кана, към тях добавете 1-2 пръчици канела и напълнете до горе с вода. Когато смените водата 2-3 пъти тогава може да сложете друга ябълка. Можете да пиете от детоксикиращата вода по 1 чаша преди всяко хранене.

 

Ябълката съдържа витамин Е, биотин и фолиева киселина, които са важни за производството на енергия и за правилното функциониране на храносмилателната система

 

Тя е източник на бета каротин както и витамин С, които са силни антиоксиданти. Ябълките съдържат много минерали, включително сяра, калий, йод, силициев двуокис, бор, магнезий и калций и незаменими аминокиселини в малки количества.

 

Канелата е един от най-добрите антиоксиданти. Тя е богата на витамин К, желязо, фибри, калций и манган.

 

Канелата е богата на манган и  е отлично средство за облекчаване на симптомите на предменструалния синдром. Това до голяма степен предпазва жената от предменструални промени в настроението и появата на спазми.

 

Канелата помага за намаляване на количеството на триглицеридите, “лошия“  холестерол, и общия холестерол в организма, като по този начин се  понижава количеството на мазнините и се предотвратяват  сърдечно-съдови заболявания.

 

Няколко проучвания са установили, че канелата помага за контролиране на кръвната захар. Тя е популярен домашен лек за лечение на диабет тип 2.

 

 

Източник: www.stepin2mygreenworld.com; www.loseweightbyeating.com; www.healthyfoodhouse.com
Източник снимка: www.pixabay.com