ВЪЗПАЛЕНИЕ НА ПРОСТАТАТА (ПРОСТАТИТ)

Причини за това заболяване могат да бъдат съвкупност от фактори, които увреждат простатата(жлеза с размер на орех , която се намира точно под пикочния мехур при мъжете).

 

 

ВЪЗПАЛЕНИЕ НА ПРОСТАТАТА (ПРОСТАТИТ)Сладък корен (Glycirrhiza glabra) – българската народна медицина препоръчва използването на сладкия корен при затруднения при уринирането поради наличието на простатит. Една супена лъжица ситно счукани корени се заливат с 500 мл вода и се вари в продължение на 10 мин. От така приготвения на горещо извлек след изстудяване и прецеждане се пие по една винена чаша преди всяко ядене.

 

ВЪЗПАЛЕНИЕ НА ПРОСТАТАТА (ПРОСТАТИТ)Ветрогон(Eryngium campestre) – прилага се при простатит. Българската народна медицина прилага ветрогона при затруднено уриниране във връзка с увеличаване обема на простата. Две супени лъжици(20 г) от надземната част на растението (или 1 супена лъжица от ситно нарязани корени) се варят в продължение на 10 минути с 500 мл вряща вода. След изстиване и прецеждане на така приготвената отвара се пие по 1 винена чаша преди всяко хранене.