В най-скоро време аптеките ще получат средствата си за лекарства на ветераните и на военноинвалидите

Във връзка със зачестили сигнали от страна на аптеки, обслужващи ветерани от войните и военноинвалиди, за забавени плащания от страна на Нац. 2014-05-30T07:51:48+00:00 НЗОК

Във връзка със зачестили сигнали от страна на аптеки, обслужващи ветерани от войните и военноинвалиди, за забавени плащания от страна на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) на лекарствата, отпускани на тези категории здравноосигурени, информираме, че на 03.02.2014 г. Агенцията за социално подпогане (АСП) е превела на НЗОК средствата, необходими за заплащане на аптеките за месец декември 2013 г. До 5 т.м. на аптеките ще бъдат изплатени дължимите суми.

Тъй като през миналата година парите за лекарствата на ветераните и на военноинвалидите за месец ноември 2013 г. бяха преведени от АСП към НЗОК на 19 и на 20 декември – което, на практика, не позволяваше тяхното оползотворяване, поради приключване на финансовата година, те бяха върнати в АСП. В най-скоро време, щом средствата за лекарства за месец ноември 2013 г. отново бъдат преведени от Агенцията, касата ще изплати дължимите суми на аптеките.

Източник: www.nhif.bg
Снимка: Patrisyu/www.freedigitalphotos.net