Грешки, които правим когато се опитваме да отслабнем

При започване на диета за изгаряне на излишните мазнини, първото нещо което правим е да се поровим из интернет за информация..... 2015-09-06T15:07:09+00:00 Здравни Статии

При започване на диета за изгаряне на излишните мазнини, първото нещо което правим е да се поровим из интернет за информация. Количеството информация е толкова голямо, че често попадаме на противоречиви съвети. Ето и някои от най-честите грешки, които всеки начинаещ прави по пътя си към идеалното тегло.

 

 

1. Позоваваме се на съветите на не-експертни за бързо сваляне на теглото. Потърсете добър диетолог, който ще състави план, който да следвате, ще ви отговори на всички въпроси и насочи в правилната посока. И не забравяйте, че няма такава програма за бързо топене на мазнини.

 

 

2. Не броим калориите.  Тук ще обясним значението на приема на калории. Тяхното изчисление е много просто.  Ако приемате по-малко калории през деня, отколкото изразходвате, то вие ще отслабнете. Ето защо е важно да следите приема на калории, в зависимост от вашите нужди. Например, „чистите“ храни съдържат добро количество хранителни вещества, които ви държат сити за по-дълго, а калориите в тях са малко. Затова, препоръчваме нерафинирани храни, сурови плодове и зеленчуци. По-лесно е да гладуваме, което е голяма грешка….

 

 

3. Ще отслабнем ли, ако консумираме само здравословни храни? Всички храни съдържат определено количество калории. Ако се храните с голямо количество здравословна храна, пак няма да отслабнете. Зехтинът е добър източник на здравословни мазнини, което го прави отлична храна. Ако добавите лъжица зехтин в салатата си, той ще я обогати със здравословни мазнини, но ако сложите прекалено много от него, вие ще превишите лимита на калориите си. Една супена лъжица зехтин има около 119 калории. Не прекалявайте много със сосовете и подправките!

 

 

4. Здравословни закуски между храненията. По този начин, вие съкращавате времето между храненията. Сушените плодове се приемат често след тренировка за да запълнят гликогеновите резерви, но няма да задоволят глада ви напълно, но могат драстично да увеличат приема на калории.

 

 

5. Премахването на някои храни. За да свалите излишните килограми, наистина е нужно да се ограничите от някои храни, но по този начин вие само ще ги желаете повече. Вместо напълно да ги отписвате, можете да се „поглезите“ с тях веднъж седмично. Общото правило гласи, че ако 90 % от приема ви е от здравословна храна и след това само 10 % нездравословна, то вие няма да нарушите диетата си. Една топка сладолед, или парче шоколад след тренировка, няма да ви качи мазнини. И въпреки това, бъдете внимателни с тези храни!

 

 

6. Твърде много безалкохолни напитки и сокове. Пиенето на сокове и безалкохолни напитки като цяло, може да не изглежда опасно за приема на калории, но в действителност това ще нанесе големи щети на вашата диета. Чаша сок може да съдържа 30-40 грама  захар. Вместо това, пийте вода, неподсладен чай или кафе в умерени количества.

 

7. Избягването на силови тренировки – С упражнения, вие ще постигнете целта си да оформите тялото си бързо и лесно. Но не се ограничавайте само с кардио. Кардиото помага за загуба на мазнини, но силовите тренировки изискват много повече енергия, което ще доведе до изгарянето на не малко калории.

 

 

8. Използвате интензивна тренировка като извинение. „Направих голяма тренировка, така че сега мога да изям парче торта или бургер“. Е, загубата на мазнини не работи по този начин. Хранителният план, обикновено изисква внимание в приема на калории.

 

 

10. Повечето от нас обвиняват гените си, че не могат да отслабнат и се предават още преди да са започнали да отслабват. Хората използват като оправдание гените си, хормоните и тежките кости. Спрете да се оправдавате и се залавяйте за работа. Няма магически инструмент или хапче за загуба на мазнини. Някои състояния и заболявания могат да забавят прогреса ви, но не могат да ви спрат по пътя ви към желаното тегло.

 

 

Източник: www.lifehack.org; butternutrition.com; www.dailymail.co.uk
Източник снимка: www.pixabay.com