Грешки, които пречат на прасците ви да пораснат

Всеки трениращ иска големи, добре оформени прасци. Но реалността е различна. Малко мускулни групи са толкова трудни за развитие, колкото прасците. Често, липсата на 2019-01-04T09:22:05+00:00 Здравни Статии

Ако вашите прасци са като на ученик в 5-ти клас, то най-вероятно правите някои от най-често срещаните грешки при практикуването на упражнения за прасци.

 

Всеки трениращ иска големи, добре оформени прасци. Но реалността е различна. Малко мускулни групи са толкова трудни за развитие, колкото прасците. Често, липсата на развитие на прасците ни кара да не им обръщаме внимание и да се насочим към горната част на краката.

 

В повечето случаи, малките прасци са в резултат на грешки, които правим, когато ги тренираме. Ето кои грешки могат да попречат на развитието на прасците ни.

 

1. Тренирате прасците в края на тренировката за кракагрешка 1 – често прасците са оставяни на заден план, за края на тренировката, когато вече нямаме капчица енергия.

 

За да накараме прасците да растат, трябва да ги тренираме в началото на тренировката, когато сме свежи и пълни с енергия. Ако не сте свикнали да тренирате прасците си в началото на тренировката за крака, то тогава може да ги правите в друг ден или в деня, когато правите упражнения за горната част на тялото.

 

2. 10-15 повторения на серия са напълно достатъчни – грешка 2 – никога не правете по-малко от 20 повторения на серия, ако искате големи прасци. Най-добре е да ги напомпате с поне 25-30 повторения на серия.

 

Многото повторения ще ви накарат да използвате по-леки тежести, което от своя страна ще ви позволи да направите пълната амплитуда на свиване и отпускане на мускулите. Многото повторения ще напомпат прасците ви с кръв.

 

3. Тренирате само една и съща част на прасците – грешка 3 – ако тренирате прасците само в седнало положение или само в изправено положение, то това ще доведе до натоварване само на една част от прасеца, но не и на целия прасец. Правете упражнения, които ще обхванат целия прасец, не само част от него.

 

4. Използвате много тежести при трениране на прасеца – грешка 4 – по принцип големите тежести ще накарат мускулите на прасеца да растат, но ако тези тежести компрометират правилното изпълнение на упражненията, то тогава големите тежести няма да ви наградят с големи прасци.

 

Големите тежести могат да ви накарат да чийтвате и да си помагате с горната част на краката. Вдигането на големи тежести не само оказва огромно напрежение върху ахилесовото  сухожилие и коленете, но и пречи да направите правилно упражненията.