Гъби рейши – здравословни ползи за здравето ни

Гъбите рейши се използват повече от 4 хилядолетия. Тази гъба е известна като дървото на живота. Древните хора са вярвали, че дори прит ........... 2014-12-30T00:07:01+00:00 Здравни Статии

Гъбите рейши се използват повече от 4 хилядолетия. Тази гъба е известна като дървото на живота.  Древните хора са вярвали, че дори притежаването на тези гъби  може да удължи живота ви. Тъй като тази гъба е била използвана в продължение на много векове, не е чудно защо в различни региони на Азия тази гъба е известна като небесна трева.

 

Продължителната употреба е доказала своята полезност за здравето и стимулиране на имунната система. Тъй като гъбите рейши не могат да се консумират в сурово състояние, те се приемат под формата на чай и различни разтвори.

 

Гъбите имат положителен ефект при безсъние, хепатит, чернодробна регенерация, хроничен бронхит, неврастении, сърдечни заболявания и различни ракови заболявания.

 

При алергии и възпалителни процеси: гъбите рейши могат значително да предотвратят развитието на четири вида алергични реакции и те притежават положителни ефекти при пациентите с астма също. Скорошно проучване, проведено от учени от Университета на Тексас е потвърдило, че гъбите рейши могат да се използва за лечение на бронхит и ревматизъм и че редовната консумация на тази гъба може да подобри имунната система.

 

Сърдечно-съдова система: това е друга област, в която рейши са доказали своята ефективност. Това не е нещо ново за хората от Азия, които използват тази гъба за тези цели в продължение на векове за хора, страдащи от болки в гърдите, артериална заболявания и стрес. Според някои експерти, гъбите рейши могат да подобрят притока на кръв, да намалят  високото кръвно налягане и високите нива на холестерола, което в крайна сметка означава превенция на сърдечно-съдовите заболявания. Рейши е мощен антиоксидант,  и се препоръчва за спортисти.

 

Имунна система: една от основните причини за появата на тумор в човешкото тяло е слабата имунна система.  Тази гъба активира и регулира имунната система. Тя повишава общата способност на организма да се защити от туморите. С помощта на някои от нейните компоненти – наличието на високи нива на полизахариди, германий и трипертен – гъбите рейшии стимулират имунните клетки и подобряват  състоянието на имунната система.

 

Тази гъба може да се използва като добавка по време на процеса на химиотерапия и лъчетерапия, за да се намалят отрицателните последици от тези терапии като загуба на апетит, умора и т.н. Тя може да премахне някои странични ефекти и да намали  болката, което е нещо много често в този тип лечение.

 

 

Източник: www.naturalnews.com; www.drugs.com; www.radiantlifecatalog.com
Източник снимка: www.pixabay.com