Да отслабнем с диетата на Протасов

Тази диета е една от най-популярните през 2014 г. Сравнително свободния й режим я прави предпочитана от мнозина. Тъй като в основата 2014-08-25T17:56:22+00:00 Здравни Статии

Тази диета е една от най-популярните през 2014 г. Сравнително свободния й режим я прави предпочитана от мнозина. Тъй като в основата й стоят зеленчуците, я признаваме за една от най-добрите диети за лятото.

 

В общи линии диетата няма ограничения по отношения на приетото количество храна, с което разбира се, не бива да се злоупотребява. Тя нормализира обмяната на веществата. Ограничението на въглехидрати с висок гликемичен индекс води до нормализиране на работата на задстомашната жлеза и намаляване на влечението към сладко.

 

Зеленчуците в тази диета не съдържат много въглехидрати и скорбяла, за това пък са пълни с витамини, минерали, микроелементи, целулоза. Единственото условие е мазнините, които се приемат да не превишават 30 – 35 г дневно.

 

5 седмичен режим

 

1-ва седмица: сурови зеленчуци, кашкавал, сирене с 5% мазнини, кисело мляко, прясно мляко, 1 варено яйце. Разрешено е да се хапва до 3 зелени ябълки на ден.

 

2-ра седмица: консумират се същите продукти. Тъй като вече апетитът е намален, може да се спрат ябълките и яйцето.

 

3-та седмица: към продуктите от първите две седмици добавете по 300 г месо, риба или птици. За сметка на тях намалете млечните продукти

 

4-та седмица: консумират се същите продукти, като третата седмица. Спира се приемът на прясно мляко.

 

5-та седмица: към зеленчуците, млечните продукти и месото, могат да се добавят грах, боб и царевица.

 

По време на диетата задължително се пие вода по 2-3 л на ден, както и чай и кафе без захар. Позволяват се всякакви комбинации от прадуктите – различни салати със сирене и яйце. Към салатите може да се добавя малко сол, лимонов сок или оцет, няколко капки зехтин.

 

Тази диета е подходяща за всички, които искат да отслабнат с изключение на хора, страдащи от заболявания на храносмилателния тракт (хронични гастрити, язва на стомаха и дванадесетопръстника, дуоденити, езофагити и др).

 

 

Източник: www.kozmetikata.com
Източник снимка: savit keawtavee/freedigitalphtos.net