Да се подмладим с парафинова терапия

Тези терапии възстановяват водния баланс на кожата, отварят порите, подобряват работата на мастните и потни жлези и стимулира 2014-08-09T09:32:28+00:00 Здравни Статии

Тези терапии възстановяват водния баланс на кожата, отварят порите, подобряват работата на мастните и потни жлези и стимулира циркулацията на кръвта. Тяхно предимство е, че могат да се прилагат на всеки участък от тялото – лицето, ръцете, краката, бедрата и корема.

 

Добре е преди терапия местата, които ще се третират да бъдат ексфолирани, почистени и подсушени. Самата процедура има силно релаксиращо действие и носи удоволствие.

 

Парафинова терапия за лице

 

За тази процедура на лицето се използва парафин, пригоден за нежна кожа. Той е с по-ниска температура и към него са добавени някои полезни съставки. Силно хидратиращото действие го прави много подходящ за суха кожа, както и за изглаждане на бръчки. Преди нанасяне, лицето се подготвя със серуми за интензивно хидратиране или продукти с лифтинг ефект, тъй като при нанасяне на парафина полезните съставки лесно попиват в кожата.

 

Парафинова терапия за ръце

 

Освен, че омекотява кожата и я подхранва, процедурата с парафин избелва и стимулира кръвообръщението, за това е изключително полезна за ръцете. Парафинът има също и свойството да възстановява структурата на нокътя. Нокътната плочка се заздравява и стабилизира, хидратира се, подхранва се и се подобрява нейната еластичността

 

Парафинова терапия за крака

 

Ползите за краката при тази терапия са многобройни – омекотяване на кожата, дълбоко подхранване, стимулиране на кръвообращението, изсветляване на петна, цялостно успокояване на третираните участъци. Подходяща е за възстановяване на краката след носене на неудобни обувки, дълги преходи, при напукана и загрубяла кожа на ходилата, при други възпаления и при мазоли.

 

Парафиновата терапия не се препоръчва за хора с разширени вени и високо кръвно налягане. За дълготрайно запазване на резултата е добре се направят няколко последователни терапии през около 1-2 седмици.

 

 

Източник: www.kozmetikata.com
Източник снимка: Praisaeng/freedigitalphotos.net