Две рецепти за яйчена маска за лечение на косопад

Те съдържат около 70% кератин и са може би един от най-богатите източници на протеин сред храните. Също така, третирането с тях .... 2015-08-17T19:53:57+00:00 Здравни Статии

Страдате ли от прекалено мазна или суха коса? Тази яйчена маска може да реши проблема ви, независимо каква коса имате!

 

Ползи от яйцата

 

Те съдържат около 70% кератин и са може би един от най-богатите източници на протеин сред храните. Също така, третирането с тях стимулира растежа на косата.  Яйченият протеин помага за възстановяване на увредената коса.
Различните типове коса, се нуждаят от различни съставки на яйцето:

 

Ако имате много мазна коса, най-доброто лечение за вас ще бъде чрез белтъците, защото те помагат за премахването на излишната мазнина от косата. Ако пък  имате суха до нормална коса,  жълтъците са може би най-добрия избор за вас. Жълтъкът помага за хидратиране на  сухата коса и също има успокояващи свойства.

 

Има два вида яйчени маски, в зависимост от типовете коса:

 

1. Маска от белтък

 

Тази маска е за всички, които имат мазна коса. Много омазнената коса, може да доведе до най-различни проблеми, като например запушване на порите, акне и други кожни инфекции. Тази маска за коса съдържа мед и зехтин. Зехтинът има успокояващи свойства, а медът помага при лечението на акне.

 

Съставки:

 

2 белтъка
1 супена лъжица мед
1 супена лъжица зехтин

 

Можете да увеличите съставките, в зависимост от дължината на косата ви.

 

Инструкции:

 

Приложете равномерно маската по косата си и втрийте добре в скалпа, с помощта на двата си пръста. След това сложете шапка за душ и оставете сместта да изсъхне. Стойте така в продължение на 15-20 минути. Изплакнете добре косата си, можете да я измиете и с шампоан.

 

Колко често можете да използвате тази маска?

 

Можете да използвате тази маска за коса веднъж или два пъти месечно.

 

2.  Маска от жълтък

 

Тази маска за коса е за интензивно лечение. Яйченият жълтък е богат на протеини, витамини и мастни киселини. Той съдържа и големи количества витамини като А, Д и E. Тези витамини стимулират растежа на косата и предотвратяват косопада. Зехтинът помага за укрепване и омекотяване на косата. Той помага за ексфолиране на косата, като същевременно запазва цвета и предотвратява преждевременното й побеляване. Тази маска за коса идеална против косопад.

 

Съставки:

 

2 жълтъка
2 супени лъжици зехтин
1 чаша вода

 

Инструкции:

 

Сложете жълтъците в купа и добавете зехтина. Разбъркайте добре и добавете половин чаша вода.
Втрийте сместа добре в скалпа с помощта на пръстите си, след което сложете шапка за душ и стойте така 15-20 минути. След това се изплакнете. Ако желаете, можете да измиете косата си с шампоан.

Можете да използвате маската  веднъж или два пъти месечно.

 

 

Източник: www.wikihow.com; https://www.pinterest.com; www.livestrong.com
Източник снимка: www.pixabay.com