Дерат на живо при аборт

Млади жени вият от болка по време на аборт заради оскъдните количества упойка, които им поставят анестезиолозите. Въпреки че премахването на неже.. 2014-06-24T18:03:00+00:00 Здравни Новини

Анестезиолози пестят упойки в гинекологията.

 

Млади жени вият от болка по време на аборт заради оскъдните количества упойка, които им поставят анестезиолозите. Въпреки че премахването на нежеланите бебета се прави с пълна упойка във всички АГ-клиники у нас, често докторите гледали да пестят скъпоструващата наркоза в спринцовките, алармираха потърпевши.

 

В много случаи използваните невинаги били качествени и след събуждането младите жени часове наред не можели да дойдат на себе си и се чувствали като пребити. Най-тежко понасяли манипулацията по-пълничките дами, тъй като само по-сериозно количество било в състояние да ги приспи. При тях дрането на жива плът било направо непоносимо.

 

„Чувствах ужасна болка, макар и притъпена. В просъница молех докторите да ми сложат още упойка, защото усещах как ме стържат“, сподели 30-годишната Мариана П., която минала по надлежния ред, за да прекъсне бремеността си. Едва втората доза успяла да я приспи и да й спести мъките. Младо момиче на 22 години пък, препатило от икономията на наркозата, ужасено сподели, че може да са й поставили само локална анестезия и през цялото време наблюдавала операцията. Толкова ми стана лошо, че щях да припадна от ужас, та така съвсем да им спестя от упойката, прояви черен хумор девойката.

 

Претръпналите медици обаче не се впечатлявали от оплакванията на жените и даже им припомняли делово, че когато раждат, ще разберат какво значи да те боли. Някои доктори пък откровено признавали, че са върли противници на пълната упойка при аборт и че именно тя носи опасност, защото когато жената на операционната маса няма реакция, имало опасност от перфорация на матката и безплодие. Все ще издържат малко болка за 10-ина минути, но пък е доста по-малък рискът да останат без поколение, отсъди дългогодишен гинеколог, който не приемал за правилни нито аборта с пълна упойка, нито раждането със секцио.

 

В частните клиники естествено нещата стоят по друг начин – там цялата манипулация се извършва така, както е пожелала клиентката. Много от момичетата и младите жени обаче не могат да си позволят да платят 300 лева за абразиото и предпочитат да вземат направление и да успеят да прекъснат бременността си срещу 100-ина лева по клинична пътека.

 

 

Източник: www.vsekiden.com
Източник снимка: arztsamui/www.freedigitalphotos.net