Джинджифилова бира – с какво е полезна и при какви състояния може да ви помогне

Джинджифилът почиства устата ви – джинджифиловата бира има своите полезни приложения. Пийте бира от джинджифил и противогъбичните 2015-10-12T13:34:40+00:00 Здравни Статии

Джинджифилът се използва за лечението на много заболявания и различни състояния. Какво по хубаво да приемаме този природен лек под формата набира, която може да бъде направена изключително лесно в домашни условия. Необходим ви е пресен или изсушен джинджифил, лимони и малко захар.

 

Джинджифилът има успокояващо действие върху тялото и може да се използва за лечение на различни състояния, такива като мускулни и ставни проблеми. Тези, които страдат от хронични болки и артрит може да имат голяма полза от джинджифиловата бира.

 

Ето какво ще ви е необходимо за да си направите такъв вид бира:

 

Парче пресен корен от джинджифил, настърган. Ако искате по-силен джинджифилов вкус изполвайте по-голямо количество

 

½ чаша  захар, ако се използва обикновена захар, добавете 1 супена лъжица меласа за по-добър вкус и минерали.

 

½ чаша пресен лимонов сок от зелени лимони

 

½ ч.л. морска сол или хималайска сол

 

8 чаши филтрирана (без съдържание на хлор) вода

 

¼ чаша суроватка за по-бързо приготвяне, макар ароматът няма да е чак толкова добър

 

Сложете 3 чаши вода, коренът от джинджифил, захарта (и меласа, ако е необходимо) и сол в тенджера и оставете да заври. Варете сместа за около пет минути, докато захарта се разтвори и сместа започне да мирише на джинджифил.

 

Отстранете от огъня и добавете допълнително количество вода. Оставете да се охлади до стайна температура, преди да преминете към следващата стъпка.

 

Добави пресен лимонов или сок от лайм и суроватката. Прехвърлете сместа в стъклен буркан може да се затваря. Разбъркайте добре и затворете плътно.

 

Оставете за 2-3 дни, докато течността се газираи след това съхранявайте в  хладилника.

 
Имайте впредвид, че използването на суроватка (мая) ще направи ферментацията по-бърза и това ще отнеме по-малко време. Когато отваряте капака на буркана трябва да се чува съскане все едно отваряте газирана напитка. Ферментацията зависи от температурата и  може да се наложи сместа да се разбърква от време на време докато ферментира

 

Както при всички традиционно ферментирали напитки, ферментацията зависи от температурата на помещението, количеството захар и др.. Крайната смес трябва да мирише на джинджифил и мая и да бъде газирана.
Прецедете преди пиене.

 

Джинджифилът помага при разстроен стомах. Също така е чудесен за храносмилателната система. Високата кръвна захар и нивата на холестерола могат да бъдат намалени с джинджифил. Джинджифилът помага при настинки и грип, а също така помага за предотвратяване на рак и подобрява кръвообращението.

 

Джинджифилът почиства устата ви – джинджифиловата бира има своите полезни приложения. Пийте бира от джинджифил и противогъбичните и антибактериални свойства на джинджифила ще поддържат зъбите и устата ви здрави.

 

 

Източник: www.livestrong.com; healthyeating.sfgate.com; www.pyroenergen.com
Източник снимка: www.pixabay.com