Джинджифилова вода, която ще ни помогне да изгорим мазнините и да отслабнем

Джинджифиловата вода е отлично средство за отслабване. По този начин хем ще изгорите излишните килограми, хем ще бъдете добре хидратирани. 2016-04-15T23:39:50+00:00 Здравни Статии

Джинджифиловата вода е отлично средство за отслабване. По този начин хем ще изгорите излишните килограми, хем ще бъдете добре хидратирани. Водата ще помогне на организма да се изчисти от натрупаните токсини.Тази вода има и други полезни ефекти върху здравето ни благодарение на джинджифила в нея. Джинджифила притежава противовъзпалителни, антибактериални и антиоксидантни свойства.  Противовъзпалителното действие също помага за отслабването, тъй като натрупването на мазнини може да се дължи на възпалителни процеси в организма.

 

Други ползи от джинджифиловата вода:

 

1. Тази вода има облекчаващо действие при болезнени и подути стави – това се дължи на противовъзпалителното действие на джинджифила. Тази вода е много подходяща за хора страдащи от артрит.

 

2. Джинджифиловата вода предотвратява развитието на раковите клетки и други заболявания – благодарение на своето противовъзпалително действие, джинджифила подтиска развитието на раковите клетки. Той помага за предотвратяването на други заболявания като диабет, остеопороза и метаболитен синдром.

 

3. Джинджифиловата вода предпазва сърцето ни от редица заболявания – джинджифила предпазва сърцето ни по различни начини като например, понижава нивата на „лошия“ холестерол, разрежда кръвта и понижава повишеното кръвно налягане.

 

Ето как да си направим джинджифилова вода в домашни условия:

 

– 15 кубчета (кубче с размери 1 см ) – джинджифил

– 450 мл вода

 

Сложете джинджифила и вода в тенджера и оставете да заврят. След това прецедете, оставете да изстине и пийте. Приемайте по 1-2 чаши на ден.

 

 

Източник: steptohealth.com; health.onehowto.com; www.livestrong.com
Източник снимка: www.pixabay.com