Джинджифил и круша за изчистване на токсините от организма ни

В тази статия ще научите как да си направите освежаваща напитка с круша и джинджифил, която ще укрепи имунната ви система и ще .............. 2015-06-28T22:20:32+00:00 Здравни Статии

В тази статия ще научите как да си направите освежаваща напитка с круша и джинджифил, която ще укрепи имунната ви система и ще изчисти целият ви организъм от токсините.

 

Вероятно сте чували за ползите за здравето на  джинджифила, но този път можете да го комбинирате със сладките круши.

 

Медицински изследвания показват, че тази комбинация помага за почистване и укрепване на тялото. Сладките и сочни круши са много богат източник на диетични фибри, които влияят положително на сърдечно-съдовата система и храносмилателната система.

 

Необходими съставки:

 

3 обелени и почистени круши
2 тънки кръгчета джинджифил
1/2 краставица
1/2 обелен лимон

 

Начин на приготвяне:

 

Сложете всички съставки в сокоизстисквачката. След това прецедете сместа и напитката е готова за сервиране.Този фреш е идеален за детоксикация и изгаряне на мазнини.

 

Използваните съставки са изключително полезни като се използват и поотделно:

 

– круши – те са отличен източник на разтворими фибри. Те съдържат витамин А, витамин В1, витамин В2, витамин С, витамин Е, фолиева киселина и ниацин. Също така е богат на медфосфор и калий, с по-малки количества калций, хлор, желязо, магнезий, натрий и сяра.

 

Някои видове съдържат повече  желязо, отколкото други. Това може да се види, когато нарязаните круши стават кафяви. Ако месото не покафенява, това означава, че съдържанието на желязо е много малко.

 

 

– джинджифил – лековитата подправка стимулира храносмилането и ускорява метаболизма – една от най-популярните ползи за здравето на корена от джинджифил е подпомагането на храносмилането. Ако сте преял, джинджифила бързо ще успокои стомаха ви и ще се чувствате комфортно отново. Подправката повишава метаболизма  и ускорява процеса на усвояване на хранителните вещества от храната.

 

– краставица – те притежават изразена антиоксидантна активност – краставиците съдържат множество антиоксиданти, включително добре известните витамин С и бета-каротин. Те също така съдържат антиоксидантни флавоноиди, като кверцетин, апигенин, лутеолин и кемпферол,  които осигуряват допълнителни ползи.

 

– лимони –  те са изключително богати на витамин С. Те осигуряват 64% от дневния препоръчителен прием на витамин С. Аскорбиновата киселина(витамин С) е мощен естествен антиоксидант, която предпазва от развитието на скорбут, инфекции и възпалителни процеси.

 

Киселият вкус на лимоните се дължи на съдържанието на лимонената киселина. Тази киселина е натурален консервант, подпомага храносмилането и разтваря камъни в бъбреците.

 

 

Източник: https://en.wikipedia.org; www.medicalnewstoday.com; nutritiondata.self.com
Източник снимка: www.pixabay.com