Джинджифил, ползи за здравето ни

Джинджифилът е бил използван в различни лекарства преди хиляди години. Той има мощни антиоксидантни, противовъзпалителни . 2020-12-22T22:30:32+00:00 Здравни Статии

Джинджифилът е бил използван в различни лекарства преди хиляди години. Той има мощни  антиоксидантни, противовъзпалителни и аналгетични свойства и може да се използва по много различни начини в готвенете, да се консумира като чай или да се използва под формата на масло.

 

1. Джинджифила подобрява кръвообращението – заради всички витамини, минерали и аминокиселини, които се съдържат в него, консумиращите редовно чай от джинджифил, се подобрява циркулацията на кръвта в тялото. Също така се смята, че джинджифилът може да предотврати натрупването на мазнини в артериите и така да се намали риска от сърдечно-съдови заболявания.

 

2. Джинджифила помага за облекчаването на болката при артритни заболявания – смята се, че противовъзпалителните и аналгетични свойства на подправката се проявяват ако джинджифила се приема вътрешно, под формата на чай или ако се прилага външно под формата на масло.

 

3. Лековитата подправка стимулира храносмилането и ускорява метаболизма – една от най-популярните ползи за здравето на корена от джинджифил е подпомагането на храносмилането. Ако сте преял, джинджифила бързо ще успокои стомаха ви и ще се чувствате комфортно отново. Подправката повишава метаболизма  и ускорява процеса на усвояване на хранителните вещества от храната

 

4. Джинджифилът е ефективен при гадене, световъртеж и морска болест – ако ви е лошо по време на път, вземете малко парче джинджифил и го сдъвчете заедно с няколко листа от мента, и ще се почувствате по-добре или другият вариант е да изпиете един чай от джинджифил с малко мед преди пътуването си.

 

5. Джинджифила стимулира вашата имунна система – Добавянето на джинджифил във вашите ястия или пиене на чай от подправката, ще спомогне за укрепването на имунитета ви, благодарение на витамините, които се съдържат в билката.

 

6. Джинджифилът почиства устата ви – джинджифиловата бира има своите полезни приложения. Пийте бира от джинджифил и противогъбичните и антибактериални свойства на джинджифила ще поддържат зъбите и устата ви здрави.

 

7. Джинджифилът ще отпусне опънатите ви нерви – друга полза за здравето от джинджифила е, че той помага да се успокоите. След напрегнат и забързан ден на работа, изпийте една чаша чай от джинджифил или просто зелен чай с добавено парче пресен корен от джинджифил; успокояващите свойства на растението ще помогнат за облекчаване на стреса и тревожността и ще се чувствате по-спокойни.