Динята – средство за избелване на петна и лунички

Динята не е само плод за разхлаждане с летните жени, но и отлично козметично средство. Отдавна са познати избелващите качества на 2014-07-15T22:40:06+00:00 Здравни Статии

Динята не е само плод за разхлаждане в летните жеги, но и отлично козметично средство.

 

Отдавна са познати избелващите качества на динята, което обяснява използването ѝ като основен компонент в мазила и лосиони.

 

Козметиците твърдят, че ако бъде използвана перманентно, динята ще придаде на кожата еластичност, цвят и ще премахне досадните пигментни петна.

 

Летните маски с диня са много лесни за приготвяне. Ефикасна е следната маска за лице: една чаена лъжичка сок от диня се смесва с един жълтък. Нанася се върху лицето. Оставяте 15 минути и измивате. Тази маска е подходяща за суха и нормална кожа.

Ако обаче кожата ви е мазна, към същата рецепта добавете няколко капки лимонов сок.

 

При пигментни петна и лунички пък се приготвя тази смес: 1 яйчен белтък, 20 капки сок от лимон и 1 чаена лъжица сок от диня. Отмива се след 20 минути.

 

Светкавичен тонизиращ и почистващ ефект се постига при измиване на лицето със смес 1:1 на динен сок и сок от праскова за суха и нормална кожа, и смес от динен и краставичен сок в същите пропорции при мазна кожа.
След като сезонът на дините приключи, можете да си осигурите тяхната помощ като козметично средство чрез формичките за лед във фризера ви.

 

Единственото нещо, което трябва да направите е, да замразите в тях сок от диня. Сутрин след ставане обтрийте с тях кожата на лицето си. Оставете за петнадесетина минути, след което измийте.

 

 

Източник: www.ezine.bg
Източник снимка: tiverylucky.freedigitalphotos.net