Дископатия – лечение с народна медицина.

Терминът "дископатия" или дискова херния означава заболяване, което засяга междупрешленните дискове и се появява, когато 2014-09-25T07:55:49+00:00 Здравни Статии

Терминът „дископатия“ или дискова херния означава заболяване, което засяга междупрешленните дискове и се появява, когато дисковете на гръбначният стълб са леко или силно комппесирани(от прекомерен натиск) или имат намалена дебелина.

 

Ето няколко рецепти от народната медицина за лекуване и облекчаване на дископатия и проблеми с кръста.

 

 

1. Смачква се до омекотяване лист от прясна зелка и се намазва с 1 супена лъжица несолена свинска мас. След това обилно се поръсва със захар и се слага на болното място. Превързва се с вълнен шал и така престоява няколко часа. Най-добре е компреса да се прави вечер.

 

2. Лягате по корем, като преди това сте си набавили 1 сноп коприва. Ваш приятел или близък ви шиба на болното място с копривата. Ще се появят обриви, но няма страшно, защото бързо ще отминат. Първите няколко удара ще ви боли и сърби, но после няма да чувствате нищо. Само с една процедура ще забравите за дископатията. Прави се няколко пъти през 2-3 дни.

 

3. Вземат се слънчогледови пити и то преди да са прецъфтели, и се нарязват на кубчета. След това се пълнят в буркани чрез натискане до горе и се пълнят бурканите с ракия. Запечатва се и се държи на слънце 20 дни. Болното място се намазва с натриване докато течността попие. Тази рецепта е много ефикасна.

 

4. Смесват се 40 мл силна гроздова ракия, 2 разбити жълтъка от яйце и 1 чаена лъжица счукана и пресята стара турска керемида. Тази смес се нанася на вълнен плат. Слага се на кръста вечер. Държи се до сутринта. Трябва обаче да се спи на твърдо легло и процедурата се повтаря до пълно излекуване.

 

5. Всяка сутрин на гладно и вечер преди лягане се пие по 1 с.л. вода с разтворено в нея количество колкото грахово зърно от билката мумийо. Със същата доза плюс половин с.л. 95-процентов спирт се натрива болното място в продължение на 5-10 мин.

Това продължава 25 дни. След 10 дни почивка отново се прави сеанс от 25 дни. При нужда се прави и трети сеанс.

 

6.  Счукват се 4 глави чесън и се разбъркват с 3-4 с.л. пепел от лозови пръчки и 2 равни с.л. свинска мас. Болното място се намазва съвсем леко със свинска мас, сместа се слага в марля и се налага. Отгоре се слага парче найлон за да покрие лапата и се завива с вълнен шал. Да не се държи повече от два часа. Прави се три вечери поред винаги с прясно приготвена лапа. Ако има нужда, след 2 седмици се повтаря.

 

 

 

Източник: www.zdraventer.com
Източник снимка: stockimages/freedigitalphotos.net