Доброволци се стичат към Мизия за да помагат

Враца. Множество доброволци от страната се събират във Врачанското село Мизия, за да помагат с преодоляването на щетите от вод.... 2014-08-10T00:06:24+00:00 Здравни Новини

Враца. Множество доброволци от страната се събират във Врачанското село Мизия, за да помагат с преодоляването на щетите от водното бедствие. Аварийните екипи продължават с отводняването на районите, които все още са под вода.

 

Доброволците ще почистват тинята, разрушеното имущество и боклуците в бедстващия град, съобщи Васил Гурев от Българския червен кръст, цитиран от БНР. Неговата задача е да координира доброволците.

 

За да продължи работата по почистване на наводнените къщи, БЧК търси спешно от фирми гумени ботуши, санитарни маски, лопати, работни ръкавици, здрави чували за боклук.

 

Продължават да се събират дарения по банковите сметки на Българския червен кръст, общината и дарителски организации, както и с SMS с текст DMS ZAEDNO на номер 17777 и празно съобщение на номер 1466 за БЧК.

 

Днес ветеринарните екипи ще дезинфекцират селскостопански постройки, които вече са почистени от тинята. Пощата в Мизия ще работи, за да могат пострадалите да получат еднократната финансова помощ от 325 лева. Във военно-полевата кухня за обяд ще сервират грах яхния.

 

Инспектори от Агенцията по безопасността на храните продължават с огледите в хранителните магазини, за да оценят кои храни са годни за консумация и кои трябва да бъдат изхвърлени.

 

Болница „Пирогов“ ще дари дезинфектанти, маски, стерилни ръкавици и течен сапун на пострадалите от наводнението в Мизия. Представител на болницата ще предаде дарението днес в града.

 

 

Източник: www.standartnews.com
Източник снимка: piyato/freedigitalphotos.net