Домашен лек при различни дегенеративни заболявания свързани с болки в мускулите и ставите

С помощта на това мазило ще можете да се справите с болките, възпалението и намалената подвижност в мускулите и ставите. За ..... 2016-10-02T13:29:19+00:00 Здравни Статии

С помощта на това мазило ще можете да се справите с болките, възпалението и намалената подвижност в мускулите и ставите. За целта ще използваме следните съставки: рициново масло, тиквени семки, краве масло и мед.

 

рициново масло – то е богато на олеинова киселина, рицинова киселина, линолова киселина и различни видове мастни киселини. Всички тези три киселини са изключително полезни при лечение на подагра и ревматизъм.

 

тиквените семки  имат силни противовъзпалителни свойства – проучвания са доказали, че тиквените семки имат противовъзпалително действие, което се доближава до ефекта на различни лекарства с подобно действие, но без техните страничните ефекти. Затова семките се препоръчват при ставни заболявания.

 

Необходими съставки:

 

1. Разтопено краве масло – 2.л.

2. Мед – 2 с.л.

3. Рициново масло – 2 с.л.

4. Тиквени семки – 100 гр

Домашен лек при различни дегенеративни заболявания свързани с болки в мускулите и ставите

– Нарежете на много ситно тиквените семки и ги сложете в купа, към тях добавете рициновото масло и разтопеното краве масло.

 

– Разбъркайте добре за да се получи хомогенна смес, след като маслото започне да се охлажда, сместа ще се сгъсти. Накрая добавете медът и разбъркайте отново.

 

Прилагайте мазилото върху болезнените области и отгоре покривайте с марля. Ако нараняването е ново, болката може да премине с 1-2 намазвания, но ако болката се дължи на хронично дегенеративно заболяване, то тогава трябва да мажете всеки ден за по-продължително време. Мазилото няма как да излекува заболяването, но поне ще облекчи болката.

 

 

За хора, които страдат от болезнени стави, скованост, възпаление, е подходящ продуктът: 

ГЛЮКОЗАМИН И ХОНДРОИТИН при болки в ставите – 60 КАПСУЛИ

 

Източник: www.medicinenet.com; www.myhomeremedies.com; naturehacks.com
Източник снимка: stockdevil/www.freedigitalphotos.com