Домашна рецепта за разтваряне на камъните в бъбреците и жлъчния мехур

Камъните в бъбреците или жлъчния мехур могат да предизвикат изключително неприятна и силна болка. Образуването на камъните се ..... 2015-02-26T11:30:53+00:00 Здравни Статии

Камъните в бъбреците или жлъчния мехур могат да предизвикат изключително неприятна и силна болка. Образуването на камъните се дължи най-често на храната и водата, която приемаме. Сега ще ви представим рецепта, която ще ви помогне да се справите с бъбречните и жлъчни камъни.

 

Ето кои са необходимите продукти:

 

• 270 гр кафява захар
• 270 гр зехтин екстра върджин
• 270 гр лимони с кората
• 270 гр корен от магданоз, смлян
• 270 гр мед

 

Измийте лимоните добре, след това ги нарежете на малки парченца. Поставете в блендер и оситнете. Обелете корените от магданоз, нарежете ги на ситно и ги добавете към лимоните и отново оситнете. След това добавете в блендера останалите съставаки (кафява захар, зехтин и мед) и пасирайте добре. Пасирайте докато се получи хомогенна смес. Съхранявайте я в стъклена бутилка в хладилник.

 

Трябва да приемате по една супена лъжица сутрин на празен стомах и една супена лъжица вечерта, преди лягане. Пийте много вода, когато приемайте тази смес. Получената смес има приятен вкус и може да се ползва от всеки с камъни в бъбреците и жлъчния мехур, без ограничения.

 

 

Източник: kidney.niddk.nih.gov; www.emedicinehealth.com; www.betterhealth.vic.gov
Източник снимка: dream designs/www.freedigitalphotos.net