Домашни билкови бонбони против кашлица

Добрата новина е, че има натурални средства, които могат да бъдат много полезни, когато ни мъчи кашлица или грип. Всъщност, можете да .... 2014-12-22T00:07:37+00:00 Здравни Статии

Добрата новина е, че има натурални средства, които могат да бъдат много полезни, когато ни мъчи кашлица или грип. Всъщност, можете да направите свои собствена напълно натурални бонбони против кашлица. Не е нужно да търсите някакви специални съставки и процесът на приготвяне е кратък и лесен. Друг плюс е, че ще знаете наистина какво съдържат тези домашни бонбони.
Ако искате да избегнете потенциално опасни съставки и излишното количество захар, което се добавя в подобни таблетки за смучене, трябва да следвате следните инструкции.

 

Ето необходимите продукти:

 

2 чаши мед
5 супени лъжици билки (една лъжица за всяка от тези пет билки – лопен, хлъзгав бряст, листа от евкалипт, лайка и липа)
2 ½ чаши филтрирана вода

 

Сложете водата на котлона и сипете в нея всички пет супени лъжици билки наведнъж. Бъркайте отвреме на време. След като заври водата, оставете за 5-6 минути. След това прецедете сместа.

 

След това прецедената смес върнете в тенджера и към нея добавете меда. Нека да заври за няколко минути. След това така получената смес изсипете във формички за лед или друг вид формички, след като сместа изстине малко, може да я оформите във вид на малки топчета (бонбони). Наредете топчетата върху пергаментова хартия за да изстинат напълно. Можете да ги съхранявате в затоврен съд в хладилник.

 

Сега имате напълно натурални бонбони за лечение на кашлица и възпалено гърло.

 

 

Източник: www.patient.co.uk; everydayroots.com; www.coughjournal.com
Източник снимка: www.pixabay.com