Домашни лекове, които ще ви помогнат да се справите с акнето

Масло от гроздови семена - ако имате акнеична кожа, вие трябва да овлажнявате кожата за да може по този начин да подтиснете пре ... 2015-01-17T23:52:55+00:00 Здравни Статии

1. Масло от гроздови семена – ако имате акнеична кожа, вие трябва да овлажнявате кожата за да може по този начин да подтиснете прекомерното образуване на себум, който запушва порите – маслото от гроздови семки е решението за вас! То е пълно с антиоксиданти и витамини и е много подходящо при акне, защото притежава антибактериални свойства и не запушва порите!

 

2. Краставица – пасирайте краставицата в блендер и след това намажете лицето си с нея. Тя ще освежи и подхрани кожата си, ще я успокой и ще й помогне да се пребори с акнето.  Оставете тази маска да подейства за около 10 минути и след това изплакнете с хладка вода. За по-добри резултати, може да добавите кисело мляко към краставицата.

 

3. Обикновен аспирин и мед – Тази комбинация също може да помогне в борбата ви с акнето. Просто смесете натрошен аспирин с чист мед,  така получената смес нанесете върху пъпките, а не върху цялото лице. Оставете за 10-15 минути и внимателно измийте лицето си с вода.

 

4. Лимонов сок и сол – тази комбинация ще ви помогне да се справите с мазната кожа, която е характерна при хората страдащи от акне. Смесете 1 чаена лъжичка лимонов сок с половин чаена лъжичка сол и приложете директно върху пъпките. Оставете да подейства в продължение на 5 или 10 минути и отмийте.

 

5. Аспирин – стрийте една таблетка аспирин и прибавете малко вода, за да се получи пастообразна смес. След това нанесете в областта с акнето и оставете за 5 минути и след това изплакнете с хладка вода. Това е един много ефективен начин за борба с акне. Ацетилсалициловата киселина притежава противовъзпалителни свойства.

 

6. Чесън и лимонов сок – Нарежете една скилидка чесън на половина и леко втрийте върху пъпката след това намажете прясно изцеден лимонов сок. Прилагайте само върху пъпките. Ако започне да ви сърби, не пипайте мястото. Изчакайте в продължение на 5 или 10 минути, след това измийте лицето си с хладка вода и подсушете. Тази комбинация не се препоръчва за хора с чувствителна кожа.

 

7. Масло от чаено дърво – то притежава силни антибактериални свойства и е нежно към чувствителната и раздразнена акнеична кожа. Мажете пъпките с него, сутрин и вечер. Изполвайте за известно време и ще видите невероятния ефект на маслото от чаено дърво.

 

 

Източник: www.acne.org; www.skincarephysicians.com; everydayroots.com
Източник снимка: marin/www.freedigtialphotos.net