Домашни лекове при глисти и други паразити

Глистите са паразити, които заразяват червата и най-често се срещат при децата. Изисква се незабавно лечение на този тип инфекция .... 2015-07-10T06:22:47+00:00 Здравни Статии

Глистите са паразити, които заразяват червата и най-често се срещат при децата. Изисква се незабавно лечение на този тип инфекция, тъй като непоправими щети могат да бъдат нанесени на вътрешните органи на страдащия.

 

1. Оцет – тъй като е силно киселинен оцетът е много ефективен при унищожаването на паразитите, които причиняват тази неприятна инфекция. Трябва да се измият интимните части на страдащия с разтвор на оцет.

 

Всичко, което трябва да направите е да смесите 1 чаша оцет с 3 чаши вода и да измийте с антибактериален сапун. Повтаряйте процедурата след всяко посещение в тоалетната. Не използвайте неразреден оцет за да не раздразните кожата.

 

2. Вазелин и рициново масло – веществата, които се съдържат във вазелина са високо ефективни при спирането на растежа на глистите. Смесете вазелин със затоплено рициново масло. Нанесете сместа равномерно върху кожата на интимните части на заразения. Оставете да действа за 30 минути и след това измийте с антибактериален сапун и топла вода. Правете това най-малко 3 пъти всеки ден, за да ускорите процеса на оздравяване.

 

 

3. Чесън – със своите мощни антибактериални и противогъбични свойства, чесънът е чудесно средство за лечение за глисти и острици. Вземете 3 или 4 скилидки чесън и ги обелете. Намачкайте ги нанесете получената кашица върху интимните части. Оставете пастата за няколко часа и след това измийте обилно с топла вода. Правете това 3 пъти всеки ден, за да се премахнат паразитите по-бързо.

 

4. Зеле и моркови – тези толкова полезни зеленчуци не само ни осигуряват ценни хранителни вещества, които са важни за здравето, но и съдържат големи количества серни съединения, които са ефективни срещу глистите. Добавете ги в ежедневната си диета при наличието на паразитите. Трябва да хапвате настъргано зеле и моркови всяка сутрин, докато глистите са напълно елиминирани.

 

5. Тиквени Семки – те са изключително ефективни при глисти. Яденето на тиквени семки всяка сутрин с чаша вода помага за премахването на паразитите. Можете също така да направите паста като намачкате семките и ги смесите с малко вода. Загрейте получената смес, но не много. След това оставете да се охлади. Приемайте една супена лъжица от тази паста всяка сутрин.

 

6. Чай от пелин – той има горчив вкус и притежава вещества, които убиват паразитите. Всичко, което трябва да направите е да направите чай от пелин и да пиете по по една чаша сутрин на гладно.

 

 

Източник: https://en.wikipedia.org; www.mindbodygreen.com; www.humanillnesses.com
Източник снимка: Ohmega1982/www.freedigitalphotos.net