Домашни лекове при инфекция на бъбреците

Бъбречната инфекция е сериозно състояние, което изисква правилно лечение. Тя възниква в случай на инфекция в пикочния мехур. ... 2015-01-04T10:56:34+00:00 Здравни Статии

Бъбречната инфекция е сериозно състояние, което изисква правилно лечение. Тя възниква в случай на инфекция в пикочния мехур. Ако инфекцията на пикочния мехур не се лекува, тя се разпространява в бъбреците. Понякога засяга само един от бъбреците, но понякога се разпространява и в двата бъбрека причинявайки много болка и дискомфорт. Ако инфекцията не се лекува, може да се стригне до трайно увреждане на бъбреците. Жените са по-склонни към развитието на бъбречни инфекции и затова те трябва да бъдат по-внимателни, за всеки признак на инфекцията.

 

В случай на бъбречна инфекция, пациентът трябва да се подложи на адекватно лечение, промяна в хранителния режим и начина на живот, докато инфекцията изчезне. Наред с традиционните лекарства, пациентът може да разчита и на някои природни лекове, които са много ефективни при разрешаване на проблема възможно най-скоро.

 

1. Ябълков оцет – той съдържа ябълчна киселина, която има някои антибактериални свойства, които имат потенциала да повлияят бъбречната инфекция.

 

Ябълковият оцет може да се приема при инфекция на пикочния мехур, за да се предотврати инфекцията да засегне и бъбреците. Ябълковият оцет има рН от 3.0. При това ниво на рН, бактериалния растеж и размножаване става невъзможно. Можете да вземете 2 супени лъжици ябълков оцет, смесен с една чаша вода. Приемайте два пъти на ден.

 

2. Чесън – той притежава голяма лечебна сила, който има потенциала да излекува  бъбречните инфекции. Чесънът съдържа активна съставка, наречена алицин, която действа като антибактериално средство, противовъзпалително и противогъбично средство. Също така е антиоксидант, който лекува широк спектър от заболявания.

 

Яденето на 3-4 скилидки пресен чесън може да разреши проблемите свързани с бъбречната инфекция в рамките на няколко дни. Алтернативно, можете да прибегнете до капсули с чесън или други добавки съдържащи чесън.

 

3. Диета – пациентите, страдащи от бъбречна инфекция трябва да се подложат на диета. Диетата трябва да бъде освободена от захар или глюкоза. Това е така, защото захарта насърчава развитието на бактерии.  Трябва да се избягват храни и продукти като сладкиши, бисквити, шоколади, газирани безалкохолни напитки и алкохол.

 

Пациентите трябва да добавят  пробиотици към хранителния си режим. Храните, като кисело мляко, тофу и айрян съдържат много пробиотици. Пробиотиците потискат растежа на вредните бактерии и стимулират развитието на полезните бактерии.

 

4. Джинджифилът съдържа активна съставка, която е антибактериален агент и подтиска разпространението на бактерии в бъбреците. За лечение на бъбречна инфекция трябва да пиете чай от джинджифил ежедневно.

 

 

Източник: www.emedicinehealth.com; www.medicalnewstoday.com; www.healthcommunities.com
Източник снимка: www.pixabay.com