Домашни лекове с желатин при болезнени стави

Хиляди хора включват в диетата си, желатин, за по-здрави стави, тъй като той съдържа хранителни вещества, които възстановяват и предпазват съединителната тъкан. Желатинът 2016-11-10T08:25:03+00:00 Здравни Статии

Желатинът може да бъде много ефективно средство за осигуряване на колаген за ставите и намаляване на болките в тях. Въпреки че е по-ефективно да го консумирате, можете да прилагате желатинът локално.
Желатината е евтина храна, която може да се използва за различни кулинарни цели. Тя се използва и в козметични продукти.

 

От хранителна гледна точка, желатинът съдържа значително количество протеини, които идват от преработката на животинския колаген.

 

Хиляди хора включват в диетата си, желатин, за по-здрави стави, тъй като той съдържа хранителни вещества, които възстановяват и предпазват съединителната тъкан. Желатинът е прост белтък, получаващ се при хидролизата на колагена от животински кости или хрущяли, варени във вода.

 

За да бъдат здрави ставите ви, препоръчваме ви да консумирате 10 грама желатин на ден. Желатинът може да се включи в различни сладкиши, шейкове или други храни. Но ако искате да  засилите тези терапевтични ефекти, ви предлагаме серия от средства, предназначени изключително за успокояване на болките в ставите.

 

Желатин и студена вода

 

Този лек трябва да се приема всеки ден преди закуска, най-малко половин час преди хранене. Той може да се комбинира с пресен портокалов сок, за да получите по-добър вкус и за по-доброто усвояване.

 

Съставки

 

1/2 супена лъжица желатин (5 грама)
1/2 чаша ледена вода (100 мл)
1/2 чаша топла вода (100 мл)

 

Начин на приготвяне

 

Изсипете желатината в студената вода и оставете да се накисне за една нощ.
На следващия ден, добавете топлата вода и загрейте сместа на водна баня.
След като се разтвори напълно, отстранете от огъня и консумирайте.

 

Желатиново мляко

 

Тази комбинация е друга алтернатива за консумация на желатин. Тази храна смазва ставните връзки и повърхности и ги предпазва от увреждане.

 

Съставки

 

2 супени лъжици желатин (20 грама)
3/4 чаша студено мляко (150 мл)

 

Начин на приготвяне

 

Поставя се желатината в студеното мляко и оставяте да престой за една нощ.
Ако искате да го подсладите, добавете малко мед.
На другия ден, загрейте на водна баня
Отстранете от огъня, оставете сместа да изстине и консумирайте.
Консумацията на желатиново мляко трябва да продължи най-малко 3 последователни седмици.