Домашни рецепти за красота

Прекрасно е, ако можете да намерите време и средства за посещение на скъпи козметични салони, но можете да се разкрасите и вкъщи ... 2014-06-11T21:50:38+00:00 Здравни Статии

Прекрасно е ако можете да намерите време и средства за посещение на скъпи козметични салони, но можете да се разкрасите и вкъщи и ефектът да е поразителен.

 

Направете си стягаща маска от киви и мед, стига да нямате алергия към една от двете съставки. Кивито, както и лимонът, е богато на витамин С, а това помага на кожата да е гладка и еластична. Медът подхранва и хидратира кожата. Обелете едно киви и го намачкайте на пюре, добавете меда. Намажете лицето с тази плодово-медена маска и след двадесет минути изплакнете с топла вода.

 

Домашни рецепти за красотаНаправете си маска с яйце и захар. Разбийте два жълтъка с една чаена лъжичка захар. Разбийте много добре, докато сместа побелее, нанесете върху лицето и след двадесет и пет минути измийте с топла вода.

 

 

 

 

Домашни рецепти за красотаЛимоновата маска се прави от настърганата кора от един лимон и малко вода. Разбъркайте добре сместа и нанесете като каша върху лицето. Оставете пет минути, а ако започне да ви щипе, измийте веднага.

 

 

 

 

Домашни рецепти за красотаОсвен маските са полезни и упражненията за лице, които можете да направите вкъщи. Те стягат кожата на лицето и поддържат в тонус мускулите, правят я свежа и млада. Седнете удобно и погледнете напред. След това погледнете нагоре, без да повдигате главата, а след това и надолу. Повторете десет пъти. Намръщете веждите си. Повторете десет пъти. Повдигайте и спускайте веждите си. Повторете десет пъти.

 

Стиснете силно клепачите си, след това отпуснете. Повторете шест пъти. Бързо мигайте десет пъти.

 

Стиснете устните си и се усмихнете възможно най-широко. Задръжте пет секунди и отпуснете. Повторете десет пъти.

 

Свийте устните в тръбичка и ги изпънете възможно най-напред. Задръжте пет секунди и се върнете в изходно положение. Повторете десет пъти.

 

Засмучете навътре бузите си, задръжте десет секунди и отпуснете. Повторете десет пъти. Надуйте бузите си и задръжте десет секунди. Повторете десет пъти.

 

Не забравяйте и шията, и тя има нужда от упражнения. Отпуснете главата си назад. Устните ви са стиснати. Направете двадесет дъвкателни движения, като не отваряте устните си.
Върнете главата в изходно положение и завъртете надясно, дъвчете двадесет пъти, след това наляво и отново дъвчете. Повторете десет пъти.

 

 

Източник: www.ezine.bg
Източник снимка: stockimages/www.freedigitalphotos.net
Снимка 1: vudhikrai/www.freedigitalphotos.net
Снимка 2: Master isolated images/www.freedigitalphotos.net
Снимка 3: stockimages/www.freedigitalphotos.net