Домашно средство за справяне с въшките

За много родители, въшките по главата на децата им е истинско бедствие. Тези малки, безкрили насекоми живеят в косата и се хранят с малки коли ..... 2015-01-29T10:00:56+00:00 Здравни Статии

За много родители, въшките по главата на децата им е истинско бедствие. Тези малки, безкрили насекоми живеят в косата и се хранят с малки количества кръв от скалпа. В повечето случаи момичетата могат да се зарязат по-лесно с въшки отколкото момчетата.

 

Разбира се, въшките немогат да разпространят различни болести и не са опасни. Но са изключително досаден и мъчителен здравословен проблем. Въшките са силно заразни. Ухапванията от въшки водят до силен сърбеж и възпаление.

 

Какви съставки са ни необходими:

 

Вода за уста (каквато и да е)

Ябълков оцет

Шампоан

Кърпи

Гребен

 

Намокрете добре косата с водата за уста, сложете шапка за баня и оставете така за 1 час. Ще се изненадате, какъв ефект има водата за уста върху въшките, махнете шапката, изплакнете с вода и намокрете косата с оцета и оставете отново за 1 час.

 

След 1 час, изплакнете с вода. Оцетът е ефективен за премахването на яйцата на въшките. И накрая измийте косата с шампоан и разрешете косата с гребен за въшки, за да може яйцата да се премахнат.

 

Можете да разресвате косата, още докато е намокрена с оцета.

 

 

Източник: www.healthline.com; www.medicinenet.com; www.patient.co.uk
Източник снимка: Stuart Miles/www.freedigitalphotos.net