Домашно ябълково пюре – с какво е полезно за здравето ни

Ябълково пюре може да намали риска от сърдечно-съдови заболявания или рак (включително хронични заболявания). Ето защо ябълковото пюре 2016-06-29T11:38:50+00:00 Здравни Статии

Това типично ястие за деца се прави бързо и лесно и най-хубавото е, че се запазват всички полезни хранителни вещества на ябълката. Пюрето съъдржа антиоксиданти, флавоноиди и витамини.

 

Ябълково пюре може да намали риска от сърдечно-съдови заболявания или рак (включително хронични заболявания). Ето защо ябълковото пюре е толкова полезно за малки и големи.

 

Изследванията показват, че фруктозата, която се съдържа в пюрето благоприятства отстраняването на токсините от тялото.

 

Когато добавите мед и канела към сместа, ще направите пюрето още по-полезно за здравето ви.

 

С какво са полезни ябълките:

 

1. Ябълките ни предпазват от рак на дебелото черво поради съдържащите се в тях фибри. След ферментацията на фибрите в дебелото черво се отделят вещества, които атакуват раковите клетки.

 

2. Ябълките съдържат вещества, които предпазват жените в менопауза от развитието на остеопороза. Също така тези вещества повишават костната плътност.

 

3. Ябълките са богати на витамини от B-групата (витамин B1, B6). Тези витамини участват в регулирането на метаболизма в организма.

 

4. Ябълките съдържат малки количества минерали като: калий, фосфор и калций. Калият е важен минерал, който регулира сърдечната честота и кръвното налягане и неутрализира вредните ефекти на натрия върху организма.

 

200 гр неподсладено ябълково пюре съдържа само 100 калории. За много хора това е напълно достатъчно, за да се чувстват сити няколко часа без да са консумирали вредни за здравето храни.

 

Когато добавите една супена лъжица филитирани бадеми или стафиди, ябълковото пюре се превръща в източник на полезни мазнини, белтъчини и въглехидрати.

 

Рецептата за ябълковото пюре можете да видите ТУК !!!

 

 

Източник снимка: www.pixabay.com